Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 24 september 2016

Woon je in een klein huis? Deze studio laat de perfecte indeling zien

Als je student bent of in de grote stad woont is ruim wonen nu eenmaal wat minder voor de hand liggen. En dan is de kans groot dat je in een klein huis eindigt. Gelukkig zijn er veel handige oplossingen om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Je kunt in elk geval qua indeling al een voorbeeld nemen aan deze studio!

De studio wordt gebruikt als woon- en werkruimte. Het huis heeft dus in principe twee functies en dat op een oppervlakte van 37 vierkante meter! Tricky? In sommige gevallen wel, maar dit appartement laat zien dat je in een klein huis super comfortabel kunt wonen én werken. Je moet alleen wel voor een handige indeling zorgen.

In de studio is een multifunctionele houten box gemaakt waarin zich een keuken, bureau en extra bergruimte bevinden. Door deze box wordt in één klap enorm veel extra ruimte gecreëerd én ruimte bespaard.

Het hout zorgt voor een mooi contrast met de zwarte inhoud. Het toevoegen van OSB-platen of onbewerkt hout zorgt voor een mooi licht effect en geeft een frisse uitstraling aan het interieur.

Het interieur van dit appartement deed ons meteen denken aan deze kleine studio, wat ook een goed voorbeeld is van een ruimte die compact wonen comfortabel maakt.

Wij halen veel inspiratie uit cafes en restaurants en daar is de fiets aan de muur een vaak gespot item. In een kleine woonruimte is dit natuurlijk helemaal handig en als je een mooie racefiets hebt kun je er zo een echte eyecatcher van maken. Bekijk deze handige video om te zien hoe je zelf een fiets ophangt aan je plafond met slechts een paar onderdelen.

Meer inspiratie op het gebied van compact wonen? Bekijk dit moodboard vol inspiratie voor kleine ruimtes of dit gave kleine huisje dat toch super stijlvol is ingericht.

Reageer op artikel:
Woon je in een klein huis? Deze studio laat de perfecte indeling zien
Sluiten