Redactie
Redactie Wooninspiratie 24 nov 2017

Prachtig wonen in Zwitserland en geld toe krijgen? Het kan!

Als wij zeggen: enorm veel groen, prachtige bergen en met een beetje mazzel ook sneeuw dan wil je daar toch heen? We hebben het over Albinen, een dorpje in Zwitserland. Het is er waanzinnig mooi én ze zoeken er nieuwe dorpsbewoners. Hup, verhuizen! Nog niet helemaal overtuigd? Ze geven je ook een paar duizend euro als je er komt wonen 😉

Wat een plek

Albinen ligt in het zuidwesten van Zwitserland. Er wonen momenteel slechts 240 inwoners en is er dus lekker rustig. De lucht is er ontzettend schoon en het uitzicht… Wauw! Toch is het enige publiek dat naar de plaats komt er slechts tijdelijk: het zijn toeristen.

Veel geld

Omdat het dorp nieuwe bewoners hard nodig heeft – omdat er op 30 november wordt gestemd over een nieuwe beleidsmaatregel – worden zij nu gelokt met een flink bedrag: wie vanaf december een huis in het dorp bouwt of koopt, krijgt 21.000 euro per volwassene en 9.000 euro per kind. Woooo! Even snel gerekend: een gezin met twee kinderen krijgt dus zomaar 60.000 euro als bedankje.

Wat is de adder onder het gras?!

Er zijn wel een paar voorwaarden: je moet jonger zijn dan 45 jaar én je moet er minimaal 10 jaar blijven wonen. Bouw je een huis in Albinen, dan moet het minimaal 170.000 waard zijn. En ga je weg voor de termijn van 10 jaar om is? Dan moet je het bedrag weer terugbetalen.

Nog niet helemaal overtuigd? Kijk maar naar deze prachtfoto’s:

Dit artikel verscheen al eerder op Froot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prachtig wonen in Zwitserland en geld toe krijgen? Het kan!
Sluiten