Hét voorbeeld dat het kan: sfeervol wonen op 22 vierkante meter

Het is even behelpen, maar dit studiootje bewijst dat het kan: sfeervol wonen op 22 vierkante meter. Waar sommigen gezegend zijn met alleen al een slaapkamer van deze grootte, zullen anderen hun hele hebben en houwen erin moeten proppen. En daarbij is er heus nog plaats voor een beetje sfeer en decoratie – kijk zelf maar.

Woon jij ook klein en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken op het gebied van inrichten? Check onze rubriek compact wonen!

Alles wat je nodig hebt staat er: een bankje, een salontafel, een eethoek en een plant (ja, heb je nodig). Als je niet veel ruimte hebt, is het beter om voor meubels te kiezen die niet te massief en groot zijn. Dit fijne bankje is bijvoorbeeld een goede keus, maar ook over de eettafel is nagedacht: je kunt ‘m namelijk in- en uitklappen. Heb je bezoek? Dan creëer je binnen no-time extra plaats.

Maar niet alleen de basics zijn belangrijk – je wil immers ook een beetje sfeer toevoegen met decoratie. Met schilderijen aan je muur kun je een kamer tot leven brengen, zonder veel in te leveren op ruimte. Kleurrijke kussens en een vloerkleed met een leuke print voegen ook extra persoonlijkheid toe aan jouw optrekje.

Ideaal als je klein woont: een mezzanine. Deze tussenverdieping bespaart veel ruimte en houdt bijvoorbeeld de woon- en slaapkamer gescheiden. Zien waar dit trappetje naartoe leidt?

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Nog meer tips voor als je klein woont:

Nooks

Reageer op artikel:
Hét voorbeeld dat het kan: sfeervol wonen op 22 vierkante meter
Sluiten