Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 4 mei 2021

Zo tof: Nikkie en Marc wonen in een oude school (en er staat een klimrek in de kamer)

De een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag naar hoe een ander woont. Deze week zijn we te gast bij Nikkie den Dekker en Marc Derksen die in een voormalige meisjesschool in Utrecht wonen.

Bewoners: Nikkie den Dekker (29) en Marc Derksen (32)
Sinds: 2019
Bouwjaar: 1910
Oppervlakte: 104 m2
Aantal kamers: 2 slaapkamers

Waar vroeger de leerlingen van de meisjesschool les kregen, wonen nu Nikkie en Marc. Hun appartement in Utrecht is gevestigd in de voormalige meisjesschool Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart, met daarbij de gymlokalen.

onze lieve vrouwenschool utrecht
Bron: Rene Bouwman

Dat zie je nog bij binnenkomst: de grote gang, waar tot Nikkies afschuw vloerbedekking over de mooie granieten vloer is gelegd, en de imposante grote trap naar boven. Eenmaal binnen duiden de grote ramen en het vijf meter hoge plafond van de vide op de historie.

Ook in de inrichting hebben ze de voormalige functie geëerd. Een groot klimrek, na goed speuren gevonden op Marktplaats, doet dienst als ruimteverdeler. Nikkie: “Mensen vragen zich weleens af waarom we in hemelsnaam een klimrek midden in de kamer hebben.”

wonen in een oude school, utrecht
Bron: Rene Bouwman

Creatieve geest

De jassen worden in de gang opgehangen in een oude lockerkast, een oude schoolbank doet dienst als televisiekast, van een oude wereldbol maakte zij zelf een lamp voor op de bijzettafel tussen het eetgedeelte en de keuken en in de kenmerkende, scheikundige Erlenmeyer-vaasjes staan altijd plantjes. Daarmee zijn de referenties voldoende: „Ik hoef ook weer niet helemaal in een gymlokaal te wonen.”

Het lichte interieur van Shaniska en Michael is geïnspireerd op zon en zee

wonen in een oude school, utrecht
Bron: Rene Bouwman
wonen in een oude school, utrecht
Bron: Rene Bouwman

De rest werd ingericht in haar favoriete stijl: rustig Scandinavisch met veel wit, hout en natuurlijke materialen. Met als voornaamste element de bank: een grijs exemplaar van het Scandinavische designmerk Hay die al heel lang op haar verlanglijstje stond.

“Ik kende Marc net twee weken toen ik hem een foto van deze bank stuurde met de tekst ’Als we ooit gaan samenwonen, komt deze er’. Hij schrok van mijn voortvarendheid, maar het is er wel van gekomen!”

wonen in een oude school, utrecht
Bron: Rene Bouwman

Nikkies creatieve geest zorgde er verder voor dat ze zelf een en ander maakte. Van een oud raamkozijn dat bij de renovatie van het pand werd afgedankt, vervaardigde ze een spiegel.

De grote lamp boven de eettafel is eveneens een eigen creatie, naar de bekende en prijzige Ay illuminate. Ze haalde een bamboemat uit elkaar en met een linnen sjaal, gewoon van H&M, en wat inspiratie van Instagram en Pinterest hangt er nu een betaalbare lookalike.

wonen in een oude school, utrecht
Bron: Rene Bouwman

Een kijkje in het klassieke herenhuis in Rotterdam van Mariska en Ricardo

Losgaan

“Mijn vorige studio was klein en had schuine wanden, daar kon ik niets. Nu kon ik los! Vanwege mijn creatieve beroep vind ik het leuk om zelf aan de slag te gaan.

Ik ben altijd druk in mijn hoofd, daarom wil ik dat mijn huis licht en rustig is. Vandaar ook weinig kleur. Al moet het ook weer niet te steriel zijn.”

Ook de slaapkamer is rustig ingericht. Het bed is opgeleukt met een Marokkaanse sprei en een robuust houten bankje ervoor. Erachter een zelf in elkaar geknutselde lamp van oude borduurringen en schelpen.

wonen in een oude school, utrecht
Bron: Rene Bouwman

De keuken en badkamer worden gehouden voor wat ze zijn; in een huurhuis valt daar weinig eer aan te behalen. Al is de badkamer met een bad en dubbele douche bijzonder luxe en is de keuken gelukkig wit.

Binnenkijken in het ‘slow living’ huis van Giuli en Giordi, ouders van 4 kids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo tof: Nikkie en Marc wonen in een oude school (en er staat een klimrek in de kamer)
Sluiten