Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 14 mrt 2021

Wat tof: Wessel en Eva wonen in een voormalige Fiat-garage in Bodegraven

De een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag naar hoe een ander woont. Deze week kijken we binnen bij de verbouwde garage van Wessel en Eva in Bodegraven.

Bewoners: Wessel de Groot (38), Eva Peters (36) en Uma Peters (2)
Sinds: 2019
Bouwjaar: 1902
Oppervlakte: 100 m2
Aantal kamers: 3
Willen nog… “De tuin gezellig maken en een mooie, grote designbank vinden.”

binnenkijken oude garage
Bron: Rene Bouwmans

Wat doe je als je van jongs af aan gek van auto’s bent? Dan ga je, als je later groot bent, in een verbouwde garage wonen! Wessel de Groot kocht de vervallen voormalige Fiat-garage in zijn geboortedorp Bodegraven (ZH) en verbouwde het met behulp van een aannemer tot zijn droomhuis.

Of beter gezegd: als loft die met maar weinig items was ingericht. Een okergele bank, een van de kleuren van de strepen op de wand van de voormalige werkplaats, en een grote eettafel van Studio Henk. En een zelfgebouwde keuken: „Ik hou van koken, dat vond ik het belangrijkst.” Inmiddels is dit de lievelingsplek.

binnenkijken oude garage
Bron: Rene Bouwman
binnenkijken oude garage
Bron: Rene Bouwman

Van mancave naar gezinswoning

Toen was daar ineens de liefde, zodat hij sinds kort met Eva en haar dochtertje Uma samenwoont. „Van een mancave gaat het nu meer naar een gezellige gezinswoning.”

Met Eva krijgt hij er ook de nodige kunst bij. Daar de juiste plaats voor vinden is een leuke uitdaging. Haar glazen vintage apothekerskast staat in de keuken, gevuld met reissouvenirs, drank en glazen. Haar tweedehands locker krijgt zijn oude functie als garderobekast in de Siemensfabriek weer terug.

binnenkijken oude garage
Bron: Rene Bouwman
binnenkijken oude garage
Bron: Rene Bouwman

Blikvanger in Uma’s kamer is het speelkleed van kunstenaar Rop van Mierlo voor Wild Animals en het schilderij van zijn hand van een pandabeer. Ook de schilderijen van vriend en kunstenaar Hans van Leeuwen zijn dierbaar.

De vintage en designmeubelen, de authentieke details van het pand zoals de spanten met originele popnagels moeten klinknagels en de oude muur van de werkplaats tot een interessant geheel maken.

Aanrader: op deze 4 manieren maak je jouw huis veel persoonlijker

binnenkijken oude garage
Bron: Rene Bouwman

Showroom en kantoor aan huis

Omdat Wessel van zijn liefde ook nog eens zijn werk heeft gemaakt – hij verkoopt bijzondere youngtimers en klassiekers – zitten bij het huis ook zijn kantoor en showroom. Licht met veel raampartijen waardoor hij altijd zicht op de vierwielers heeft. „Een auto is niet alleen iets om op zondag een rit mee te maken, het is ook kunst, er zit emotie bij. Als je een mooie klassieker hebt, waarom dan geen glazen wand naar de garage?”

Onlangs kocht het stel een andere ruimte aan die aan het pand vastzit. Hier komt het kantoor van Eva, werkzaam als commercieel directeur bij Kinfill, en een leefgedeelte, maar het wordt ook een ruimte voor vrienden om te blijven slapen na fijne avonden in de ruime keuken. Gezocht wordt nog naar een grote, comfortabele bank.

binnenkijken oude garage
Bron: Rene Bouwman
binnenkijken oude garage
Bron: Rene Bouwman

Inmiddels is de tuin omheind. De garage was zo’n iconisch gebouw in het dorp dat er ook na de verbouwing gerust mensen door de ramen naar binnen stonden te turen.

Het meest dierbare item? Wessel: „De foto’s van Eva’s vader die fotograaf was. Haar beide ouders zijn overleden en zo kan ik toch met hen kennismaken.”

Het is een huis geworden dat, aldus Wessel, „is gaan leven door de herinneringen die er zijn gemaakt”. Met het samenwonen zullen er vele nieuwe herinneringen bij komen.

Binnenkijken in het eclectisch chique interieur van Melanie en Thomas in Schijndel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat tof: Wessel en Eva wonen in een voormalige Fiat-garage in Bodegraven
Sluiten