Wonen in een voormalig pakhuis in Shoreditch

Als je het mij vraagt, is Shoreditch de allerleukste buurt van Londen. Het is een fijne buurt – beetje rauw – met veel vintage shops, galeries, goede koffiebars en tja, een gemiddeld hipstergehalte. Maar stiekem vind ik dat gewoon best leuk. En ik ben niet de enige. Sinds een aantal jaren is Oost-Londen een stuk populairder en daarmee zijn de huizenprijzen, die toch al behoorlijk hoog liggen in Londen, nóg meer gestegen. Begrijpelijk wel, de industriële panden in Shoreditch zijn nu eenmaal van een niveau’tje hebben.

Onlangs wist een projectontwikkelaar een voormalig pakhuis te bemachtigen. De partij schakelde Emil Eve Architects in om de in totaal vijf Victoriaanse panden op te knappen. De architecten maakten negen appartementen in het oude pakhuis. Het resultaat zie je hieronder.

Aan de buitenkant van het pand werd niets veranderd. Wel werd het metselwerk en de kozijnen hersteld. Hier zie je meteen het industriële karakter van het pand: bakstenen en grote ruiten met een stoer karakter.

Dat industriële karakter, dat zo typerend is voor Shoreditch, is ook binnen duidelijk zichtbaar. Zo zie je bij de liftingang meteen een originele stalen deur, die herinnert aan het industriële verleden van het pand.

Het houtwerk is hersteld en doordat het dezelfde kleurtoon heeft als de bakstenen muren, is het geheel warm en sfeervol.

De warme sfeer in het appartement wordt versterkt door de houtkachel, die omringd is door een fantastische boekencollectie. Wil jij thuis ook zo’n gave bibliotheek? Check ter inspiratie de mooiste thuisbibliotheken en neem een kijkje in de bibliotheek van Karl Lagerfeld, die zijn boeken op een bijzondere manier etaleert.

Door de gehele loft hangen dezelfde industriële lampen, die een landelijke sfeer met zich meebrengen. Ze doen denken aan lampen die vaak in boerderijen hangen boven de keukentafel.

Het appartement is als een loft: bijna alles bevindt zich in één ruimte. De uitdaging is dan om toch kleine knusse hoekjes te creëren. Dat kan al gauw met een ronde eettafel. Ronde vormen zorgen over het algemeen voor een positieve en gezellige sfeer. In dit geval ‘breekt’ het de ruimte ook optisch.

>> inspiratieboost: ronde eettafels

Last, but not least.. dit pand heeft ook nog een dakterras vanwaar je prachtig uitzicht hebt over Shoreditch en de rest van de stad.

MEER LEZEN
Neem ook een kijkje in de industriële loft van twee regisseurs in Londen en check dit voormalige pakhuis, dat nu bewoond wordt door een familie.

Reageer op artikel:
Wonen in een voormalig pakhuis in Shoreditch
Sluiten