Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 2 apr 2020

Wonen in een studio: zo bespaar je ruimte

Klein wonen heeft vele voordelen. Zo heb je minder ruimte voor overbodige rommel en is het lekker knus. Maar helaas heb je ook minder ruimte voor essentiële spullen. Dit zijn daarom een aantal manieren om ruimte te besparen wanneer je in een studio of andere kleine woonruimte woont.

Door ruimte te besparen in je studio, appartementje of studentenkamer; kun je meer genieten van de ruimte. Je struikelt niet langer over je eigen spullen, het ziet er beter uit en je kunt meer spullen kwijt.

Tips om ruimte te besparen in een studio

1. Een bedbank

Een bedbank is een slimme manier om ruimte te besparen in een studio. ‘S nachts kun je hier heerlijk op slapen, maar overdag gebruik je het als bank. Zo heb je ook iets om met visite op te zitten. Kleed de bedbank aan met schattige kussentjes en kleedjes om het een gezellig onderdeel van je interieur te maken.

 

2. Een hoogslaper

De hoogslaper heeft een kinderachtig imago, maar eigenlijk is het een mega handig meubel. In studentenkamers zie je het vaker voorbij komen. Met een hoog bent, kun je de ruimte daaronder besteden aan andere meubels. Denk aan een leuke bank, opbergruimte of een bureau om aan te werken. Wil je meerdere dingen onder de hoogslaper kwijt? Dit zijn kleine bureau’s die weinig ruimte innemen.

3. Inklapstoelen

Heb je graag familie en vrienden over de vloer, maar weinig ruimte voor extra zitplekken? Dan raden we je aan om leuke inklapstoelen aan te schaffen. Die kan je uitklappen zodra er visite komt en anders zet je ze in een hoekje van de kamer of berg je ze op in een kast.

 

4. In de hoogte werken

In een studio of andere kleine woonruimte, moet je roeien met de riemen die je hebt. Werk daarom in de hoogte! Installeer bijvoorbeeld planken aan de muur om meer opbergruimte te creëren. Woon je in een huurruimte en wil je zo min mogelijk gaten in de muur boren? Denk dan aan een hoge kast met veel planken.

 

5. Slimme opbergruimte

Te weinig opbergruimte is een probleem in zo’n beetje ieder huis, dus in een kleine ruimte als een studio is dit probleem nog veel groter. Daarom moet je slim en een beetje creatief zijn. Ruimte onder het bed of onder de bank? Perfecte plek voor bakken of lades om spullen in op te bergen. Of denk aan poefen of banken die dienen als zitplek en opbergruimte.

Opzoek naar tips om de ruimtes in jouw huis groter te laten lijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wonen in een studio: zo bespaar je ruimte
Sluiten