Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 28 feb 2016

Wonen in een moderne bijenkorf van hout en beton

Wauw, dit is een van de meest bijzondere huizen ooit! Deze prachtige villa staat in Mexico Stad en is ontworpen door Isaac Broid. Het huis – dat is gebouwd met hout, beton en glas – is van zichzelf al prachtig, maar het houten ‘jasje’ maakt het huis écht bijzonder!

De houten constructie dat rondom het huis te zien is, heeft de vorm van een honingraad. Hierdoor ziet het huis er te gek uit én wordt tevens privacy gecreëerd.

Het huis bestaat uit twee delen. In het deel aan de straatkant zijn de keuken, woonkamer en eetkamer gesitueerd. In het tweede deel zijn de slaapkamers en badkamers gebouwd. De twee ruimtes liggen parallel aan elkaar en worden met elkaar verbonden door de woonkamer. Hierdoor heeft het huis als het ware de vorm van de letter H. Deze vorm zorgt voor een perfecte balans tussen de social areas en het rustige gedeelte van het huis.

De houten honingraad constructie is door de vele glazen deuren en ramen ook onderdeel van het interieur. Het interieur zelf is vrij rustig, waardoor de bijzondere vormen extra goed uitkomen.

>> Een glazen huis in het bos van Mexico

Omdat de slaapkamers zich bevinden in een apart gedeelte in het H-vormige huis, kijken ze allemaal uit over de prachtige tuin. Mét bijbehorend terras! Een fijnere manier om ‘s ochtends wakker te worden is er niet, toch?

Alsof dit alles nog niet genoeg is, heeft het huis nog een hele fijne feature: op het dak is een terras met zwembad gebouwd! Zo’n verstopt zwembad zagen we ook in dit huis van beton, dat staat in Brazilië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Wonen in een moderne bijenkorf van hout en beton
Sluiten