Wonen in een garage van 18 vierkante meter

Rebekah en Alex, beiden creative directors, besloten om hun cottage in Oakland te verlaten en te verhuizen naar de kleine garage van de oma van Rebekah. Een bijzondere stap, aangezien de garage maar 18 vierkante meter is. Daarom moest de garage – die gelukkig alleen werd gebruikt als opslag en niet als werkplek – goed verbouwd worden.

Rebekah maakte een aantal schetsen van hoe het uiteindelijk moest worden en de materialen haalden ze overal en nergens vandaan. Door slim om te gaan met de ruimte en het huisje in te richten met veel tweedehands spullen is het huis een klein paleisje geworden met ook nog eens een klein budget. Ook dit appartement heeft een slimme indeling. Het bureau hangt namelijk aan het plafond!

Om ruimte te besparen kozen Rebekah en Alex voor een opklapbed. Ze wilden eerst gebruik maken van de balkenconstructie en daarop een vide bouwen, maar vanwege de honden hebben ze er toch voor gekozen om het bed gewoon in de kamer te zetten. Overdag klappen ze het bed op en kan de lege ruimte gebruikt worden als mini fotostudio voor hun bedrijf.

De bank maakte Rebekah zelf van een Expedit kast van Ikea. Ben je benieuwd naar meer creatieve ideeen met zo’n kast? Wij zetten de tien leukste Ikea hacks op een rijtje.

In het huisje zijn er verschillende plekjes gecreëerd waar de mooiste accessoires, bloemen en boeken staan uitgestald.

Niet alleen de bouwmaterialen zoals de vloer en de houten muren, maar ook veel meubels zijn tweedehands gekocht. Rebekah en Alex vonden het belangrijk dat ze voor hun verhuizing zo weinig mogelijk nieuwe materialen zouden kopen. Door de tijd te nemen voor vintage shopping hebben ze alle meubels die ze graag wilden voor weinig geld kunnen vinden, maar het duurzame aspect was de voornaamste reden.

De keuken is behoorlijk klein, maar toch heeft de ruimte alles wat Rebekah en Alex nodig hebben: een wasbak, een klein werkblad en een koelkast. Uitgebreid koken doen ze voornamelijk in het huis van oma.

Wanneer er visite is, wordt de tweedehands tafel uitgeklapt en bij de zelfgemaakte bank gezet. Woon je zelf ook in een klein huisje en wil je tóch graag een eettafel? Check dan even deze tips!

Het huisje heeft zelfs een kleine home office! Als je goed naar de foto kijkt, zie je dat er in de bovenste lade een houten plaat is gelegd, zodat de lade – wanneer uitgeschoven – zorgt voor extra werkblad. Zo lijkt wonen in een garage best een goed plan, toch? Rebekah en Alex hebben er in elk geval een heerlijk paleisje gemaakt, dat echt groot genoeg is voor hun samen en hun drie honden. Woon je zelf ook in een klein huisje? Bekijk dan nog even hier onze tips voor een goede indeling een studio!

domino.com

Reageer op artikel:
Wonen in een garage van 18 vierkante meter
Sluiten