Wonen in een klein huisje: dit interieur is een goed voorbeeld van hoe het moet!

Een klein huisje wordt vaak gezien als een minpunt. Snappen we wel, want het is soms knap lastig om tot een goede indeling te komen. Maar kijk ook eens naar de voordelen! Een klein huisje ziet er eigenlijk meteen al gezellig uit. En geloof ons, met die indeling komt het altijd goed. Neem dit appartementje maar als voorbeeld!

De woonkamer en open keuken is gesitueerd in een ruimte van slechts 16 vierkante meter. En toch is de bewoner er met vlag en wimpel in geslaagd om er een te gekke plek van te maken!

Een compacte keuken, maar wel alles wat je nodig hebt. Een muur vol bovenkastjes zien we nog maar weinig meer en wordt vaak gezien als ‘ouderwets’. Maar bij een kleine keuken is deze extra opbergruimte natuurlijk meer dan welkom. De frontjes van de kastjes en de deurknoppen met vintage look geven de keuken een fijne, Scandinavische look.

Een handige designer trick? Bij een klein huisje zou je denken dat je zoveel mogelijk rommeltjes achter een gesloten kastdeur moet stoppen. Maar dit kan ook heel benauwend werken. In deze zithoek staat een mooie open kast, en ook boven de eettafel hangt een open rek. De coolste accessoires staan uitgestald en geven de zithoek meteen extra sfeer.

Benieuwd naar de slaapkamer? Ook geen grote kamer, maar daar is zelfs nog ruimte over voor een klein bureau. Klik op de foto’s om de afbeelding te vergroten.

>> Kun je nog wel wat extra inspiratie gebruiken? Zó verander je een slecht ingedeeld en klein appartement in een fijne woning

Alvhem Makleri

Reageer op artikel:
Wonen in een klein huisje: dit interieur is een goed voorbeeld van hoe het moet!
Sluiten