Match made in heaven: een witte zolderkamer met contrasterende houten balken

In een goed gestyled interieur gaat het allemaal om de juiste mix van materialen, kleur en contrast. Sommige combinaties werken beter dan andere en daar komen wij om het hoekje kijken. Deze week inspireren we je met de sfeervolle combinatie van een witte zolderkamer met contrasterende houten balken.

Contrasten geven je interieur een spannende, onverwachte look. Zo zorgen de authentieke houten balken dat het strakke van de witte zolderkamer een vleugje warmte en karakter krijgt. Verstop ze niet door ze ook wit te schilderen, maar laat ze juist extra opvallen door voor een houtkleur te gaan. Kijk maar waarom!

Een witte basis is perfect voor de zolderkamer. De lichte kleur weerkaatst het licht zodat de ruimte groter en minder claustrofobisch oogt. Niet elk huis is namelijk gezegend met grote dakramen zoals hierboven.

Laat natuurlijke materialen ook in andere elementen terugkomen in de zolderkamer, voor een mooi geheel. Zo worden de houten balken gecomplimenteerd en wordt de ruimte nog sfeervoller. Denk aan een stijlvolle rotan stoel, planten of maak een bed van pallets.

>> tip: maak de serene look compleet met een dekbed van linnen.

Je kunt natuurlijk je bed zetten bij het laagste gedeelte, maar ook een knus zithoekje is een leuk idee.

Meer inspiratie voor je bovenverdieping: dit appartement met schuine muren laat de mogelijkheden van een zolderkamer zien

Reageer op artikel:
Match made in heaven: een witte zolderkamer met contrasterende houten balken
Sluiten