Witte vloeren en mid-century design in een Zweeds appartement

Wil je een Scandinavische look in huis? Dan zijn witte vloeren eigenlijk de beste eerste stap. Daarmee verander je in één klap de uitstraling van de hele ruimte en maak je de kamer direct een stuk lichter. En dat is één van de key items in een Scandinavisch interieur. Dit Zweedse appartement laat heel goed de kracht van een witte basis zien. Elk item en elk meubelstuk dat je toevoegt, maakt in een witte basis een veel grotere impact en dat zie je dan ook duidelijk in deze woonkamer.

Het Zweedse design uit de jaren ’50 en ’60 is nog altijd razend populair. Kenmerkend voor meubels uit die tijd zijn de hoge poten en de donkere houtsoorten. Meer weten? Bekijk onze tips voor een mid-century stijl.

De fauteuils, salontafels en het houten kastje brengen een mid-century stijl in de woonkamer. Bijkomend voordeel van meubels op hoge poten: het geheel is daardoor ‘luchtig’ en zo lijkt de kamer al gauw een stuk ruimer.

Aan de andere kant van de woonkamer vult een witte kastenwand de muur. Deze kast lijkt door de gesloten deurtjes haast weg te vallen in de muur en ook op die manier creëer je een rustige look en lijkt de ruimte groter.

Door de slimme indeling past er prima een home office in de woonkamer. Een klein en smal tafeltje tegen de wand is in principe voldoende!

>> zo creëer je de perfecte home office in een klein hoekje

Wil je een knusse eethoek creëren? Zet een bank aan tafel in plaats van alleen maar losse stoelen. Met een paar kussens erop staat het direct gezellig en creëer je vaak ook meer zitplekken.

Onze favoriete kamer is toch wel de kinderkamer. Hier zie je direct duidelijk hoe je een lieflijke kamer maakt zonder teveel poespas. Belangrijke items zijn lieflijk behang, een klamboe (vooral in de zomer een aanrader) en speelse items, zoals pompoms of vlaggen.

Tip: schilder een deel van de wand of kast met schoolbordverf. Super handig en leuk voor de kids!

MEER LEZEN
Geen fan van witte vloeren, maar wel dol op de Zweedse stijl? Neem een kijkje in een Zweeds appartement vol handige tips voor de kleine keuken of laat je inspireren door een appartement met grijstinten en groene planten in de hoofdrol.

55kvadrat.se

Reageer op artikel:
Witte vloeren en mid-century design in een Zweeds appartement
Sluiten