Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 9 aug 2019

Zo geef je een minimalistisch interieur met een witte vloer meer sfeer

Ben je een liefhebber van de Scandinavische stijl? Dan zal een all white interieur je vast en zeker aanspreken. Maar hoe richt je dit sfeervol in? Neem een voorbeeld aan dit appartement, mét een witte vloer.

Wil je een flinke portie kleur toevoegen, zonder de muren een likje verf te geven? Dan is een (Perzisch) vloerkleed perfect. Maar helaas wordt zo’n vloerkleed nog al eens vies… Je vloerkleed schoonmaken wordt een eitje met deze handige tips.

Bron: Alvhelm
witte vloer
bron: Alvhelm

Combineer een witte vloer met natuurlijke materialen

Als je veel wit in je interieur gebruikt, is het belangrijk om ook kleur en natuurlijke elementen toe te voegen – anders kan een ruimte te kil en klinisch ogen. De bewoners van dit appartement hebben gekozen voor hout en bruintinten.

Door voor een linnen tafelkleed te kiezen, creëer je een beetje warmte, zonder de minimalistische stijl te verliezen. Luxe en natuurlijke materialen passen bovendien ook erg goed bij de Scandinavische sfeer.

scandinavisch interieur met minimalischische inrichting
Bron: Alvhelm

De aardse tinten komen terug in de accessoires. Van kussens tot schaaltjes van keramiek in de open kast. De kleur neigt een beetje naar okergeel, maar heeft een donkerdere ondertoon.

Vind je het lastig om de juiste kleurenbalans te vinden? Lees dan eens dit artikel.

Bron: Alvhelm

Hoe lichter de ruimte, des te groter ‘ie lijkt

Ondanks dat woonkamer, keuken en slaapkamer in dit appartement één geheel zijn, lijkt het appartement helemaal niet klein. Dit komt onder andere door de witte vloer. Door deze witte vloer is het appartement namelijk heerlijk licht. En we weten allemaal: hoe lichter de ruimte, des te groter ‘ie lijkt.

Bron: Alvhelm

De dromerige boekenkast viel ons meteen op. In plaats van te kiezen voor een standaard boekenkast in één kleur, hebben de bewoners de keuze gemaakt om de kast in gradiënt te verven. De bovenkant van de kast is wit, de onderkant van de kast dromerig roze. Deze combinatie geeft een heerlijk effect, vooral in combinatie met de oude gekleurde boeken en de stekjes.

> Ook stekken? Dit zijn de makkelijkste kamerplanten om te stekken

Meer lichte interieurs om verliefd op te worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Alvhem

Reageer op artikel:
Zo geef je een minimalistisch interieur met een witte vloer meer sfeer
Sluiten