Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 14 apr 2020

Goede vraag: hoe geef je die witte tegelwand in de badkamer een elegante look?

Witte tegels zijn goedkoop en makkelijk afneembaar, perfect dus voor in de keuken of badkamer. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat die witte tegelwand er niet kil of saai uitziet, maar juist die coole uitstraling heeft zoals je die vaak tegenkomt bij vette binnenkijkers?

Het draait altijd om de combinatie. Witte vierkante tegeltjes zijn goedkoop en hebben van zichzelf nou niet bepaald een elegante look. Maar wanneer je die tegeltjes op de juiste manier combineert, maak je de wand spannend en cool. Ter inspiratie zetten wij een aantal styling ideeën op een rijtje.

Zo style je een witte tegelwand

1. Zwart en wit

Contrasten maken een ruimte altijd interessant. Met zwart-wit contrasten geef je op een veilige manier al gauw een coole look. Het handige aan zwart en wit is ook dat het weer makkelijk te combineren is met andere kleuren. Ga voor zwarte voegen tussen de tegels en maak het dramatische effect nog groter door de rest van de ruimte ook aan te kleden met zwart en wit.

2. Kleur

Ben jij een echte kleurenliefhebber? Houd jezelf dan een beetje in. Zwart en wit is met iedere kleur prima te combineren, maar de tegelwand is door het contrast een redelijk druk patroon en teveel verschillende kleuren maken de ruimte gauw te onrustig. Kies daarom liever voor één opvallende kleur.

3. Accenten

Vind je het zwart-wit contrast te monotoon, maar ben je niet zo’n fan van kleur? Overweeg dan eens om wat glamour toe te voegen met gouden of koperen accenten. Dit geeft je badkamer of keuken een elegante look.

4. Planten

Een botanische badkamer? Dat is nog eens een goed idee! Er zijn verschillende kamerplanten die het heerlijk vinden om in een warme badkamer te staan. Maar onthoud wel: er moet voor alle planten wel licht zijn in de badkamer. Een volledig donkere ruimte, daar worden planten niet gelukkig van. Hoe wit die witte tegelwand ook is.

Benieuwd welke planten het goed doen in de badkamer? Zo maak je je badkamer groen

5. Warmte

Heeft jouw witte tegelwand een te kille uitstraling? Breng dan wat planten of houten materialen in de ruimte. Dit zorgt voor een warme sfeer en maakt de ruimte levendig.

Meer tips voor een stijlvolle badkamer lees je hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goede vraag: hoe geef je die witte tegelwand in de badkamer een elegante look?
Sluiten