Aha: dit betekenen die kleine witte stipjes op je pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant is een weelderige plant en is sowieso een eyecatcher in je interieur. Deze plant wordt ook wel de Pilea peperomioides genoemd, maar omdat de bladeren ons doen denken aan pannenkoeken noemen we ‘m in Nederland gewoon lekker pannenkoekenplant.

Zolang ‘ie gezond is ziet ‘ie er heel goed uit en groeit deze plant ook snel. Je kan ‘m zelf makkelijk stekken zodat je jouw eigen kleine baby’s hebt. Toch zijn er soms witte stipjes op je pannenkoekenplant te spotten, en we leggen je graag uit wat deze precies betekenen.

Dit is de oorzaak van die witte stipjes op je pannenkoekenkplant

Af en toe kunnen er witte stipjes ontstaan op de bladeren van je pannenkoekenplant. Dit zijn huidmondjes, en dat witte wat je ziet is kalk dat soms dus naar buiten komt. Waar het door komt? Door het water dat je jouw plant geeft. Vooral als je in een gebied woont waar veel kalk in het kraanwater zit, zul je wat vaker last krijgen van deze stipjes.

Geen zorgen, je weelderige plant kan hier goed tegen, maar we snappen helemaal dat jij er niet zo gek op bent. Gebruik regenwater of gekookt water (nadat het is afgekoeld) om je pannenkoekenplant water te geven. Op deze manier heb je geen last van kalk in het water en ontstaan er logischerwijze ook geen witte stipjes meer. Simple as that.

Geen pannenkoekenplant in huis? 4 x waarom de pannenkoekenplant dé leukste plant in jouw interieur is

Andere ziektes

Merk je dat je plant het niet zo goed doet maar heeft ‘ie geen last van witte stipjes? Dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. We schreven eerder een artikel over hoe je plantenziektes kunt herkennen. Daarin leggen we je uit hoe je plantenziektes het beste kunt bestrijden – van bladluis tot aan schimmel.

Andere kamerplanten voor in je interieur

Overal Tuinieren

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Aha: dit betekenen die kleine witte stipjes op je pannenkoekenplant
Sluiten