Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 18 apr 2022

All white: zo zorg je ervoor dat een witte muur in elke ruimte werkt

Hoewel we bij Roomed gek zijn op de meest kleurrijke kamers en accentmuren, kunnen we ook intens genieten van een all white appartement. Een kamer waar de muren zo crisp white zijn, dat de ruimte ontzettend groot en fris overkomt. Maar hoe zorg je ervoor dat een kamer met alleen maar witte muren niet saai wordt?

Met dit stappenplan werkt een witte muur in élke ruimte.

1. Combineer wit met zwart

Een witte muur in huis werkt lekker als je de muur combineert met zwart. Er is immers geen klassiekere combinatie dan zwart en wit. Deze combinatie zorgt voor een hoog contrast, waardoor de ruimte in één klap drama en elegantie uitstraalt.

Hoe je dat in je eigen interieur toepast? Het kan bijvoorbeeld hartstikke tof zijn om de deurpost van een witte deur zwart te verven voor een luxe uitstraling. Of hang een paar imposante zwart-wit schilderijen aan een witte muur.

2. Maak ook gebruik van witte accenten

Pas wel op dat je niet doorslaat met de zwarte accessoires. Combineer een witte muur ook vooral met witte accessoires en accenten. Wij vinden een witte muur met doorzichtige witte gordijnen bijvoorbeeld to die for, maar ook een interieur waar veel witte meubels naar voren komen staat extra clean bij een witte muur.

Gebruik hiervoor vooral verschillende stoffen en patronen, zodat er meer diepte in je interieur komt. Door een witte muur te combineren met wit, creëer je namelijk een extra laag in huis. Met deze extra laag straal je een stuk meer luxe uit, en lijkt je interieur veel meer af. Dit bereik je door verschillende texturen te gebruiken. Om maar een voorbeeld te noemen: een witte schapenvel, een wit vloerkleed met een lichtgrijs patroontje en een hoogglans witte tafel staan prachtig bij elkaar.

3. Houd je kleurenpalet simpel

Natuurlijk hoef je het niet bij zwart en wit te houden, maar houd de rest van je kleurenpalet wel rustig. Je wilt liever niet dat je accessoires zo kleurrijk zijn, dat ze de aandacht van je mooie witte muur afhalen. Kies liever voor één of twee accentkleuren waarmee je de rest van je interieur aankleedt. Dit kan ook een materiaal zijn, zoals rotan, beton of hout.

4. Voeg sfeer toe met planten

Vind je dat jouw kamers met witte muren nogal kil overkomen? Probeer dan meer sfeer toe te voegen aan de ruimte door planten neer te zetten. Ga voor een mooie, grote vioolbladplant in een rieten mand, of geef je grote Monstera een nieuw plekje. Probeer bloempotten bij elkaar te zoeken die goed bij elkaar passen, zodat het geen rommelig geheel wordt.

De groene kleur van de planten wordt extra versterkt door een witte muur. Wees daarom niet bang om uit te pakken met planten, we kunnen je verzekeren dat het fantastisch staat.

Mooie interieurs met een witte muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

clare

Reageer op artikel:
All white: zo zorg je ervoor dat een witte muur in elke ruimte werkt
Sluiten