Frederique Rekers
Frederique Rekers Keuken 22 apr 2021

How to: zo style je het beste een geheel witte keuken

Een volledige witte keuken is klassiek en vormt een fijne, neutrale basis. Soms kan het wel wat warmte en kleur gebruiken en dat is met een paar tips en tricks makkelijk op te lossen. In dit artikel delen we hoe je een witte keuken het beste kunt stylen.

Een witte keuken straalt rust uit en het past in veel verschillende interieurstijlen erg goed. Of je nou voor gebroken wit, crème wit of zuiver wit kiest, je kan het met heel veel dingen combineren om het nét iets minder steriel te maken. Kijk je mee?

Een witte keuken stylen: zó doe je dat

Kijk naar de verlichting

Een witte keuken kan soms koel overkomen en al helemaal met de verkeerde verlichting. Probeer daarom af te wisselen met hanglampen en tafellampen om extra warmte te creëren.

Verlichting onder je keukenkasten kan je keuken een echt ‘wow’ effect geven en een chiquere uitstraling creëren. Bovenstaande verlichting van Lampen24 kan je makkelijk laten plaatsen én zijn erg betaalbaar.

Voeg kleden of tapijten toe

Het gebruik van textiel in keukens is een steeds populairder wordende trend. Het voegt kleuren, patronen en textiel toe aan een witte keuken en kan een echte eyecatcher zijn. De opties zijn eindeloos: kies voor een warme touch met een zacht tapijt of kies juist voor een fleurig vloerkleed.

Bang voor vlekken? Geen probleem, check onderstaand artikel voor het schoonmaken van een tapijt.

Easy! Op deze manier maak je een hoogpolig tapijt het beste schoon


Als je twijfelt over waar je hem het beste neer kan leggen, kies dan voor de plek bij de gootsteen. Zo heb je warme voeten terwijl je bezig bent in de keuken, een win-win-situatie als je het ons vraagt.

Wees creatief met kleur in een witte keuken

De kleur wit is een neutrale basis en dus een fantastisch om een vleugje kleur aan toe te voegen. Dit kan je op heel veel verschillende manieren doen. Je kan kiezen voor een heftige tint met een cool patroon op de muur of je kan het simpel houden met alleen wat kleurrijk servies.

Check je keukenapparaten

Keukenapparaten zijn soms nog wel toe aan vernieuwing en zo ook andere keukenaccessoires. Als je opzoek gaat naar nieuwe keukenapparaten overweeg dan om te kiezen voor apparaten in een andere kleur dan wit.

Je kan hiermee een subtiele verandering creëren. Matzwart is ook een populaire kleur om te combineren in een witte keuken. Het opvallende contrast met witte kasten geeft een prachtig effect.

Een perfecte combinatie: een witte keuken met hout

Wauw, wit en hout gaan echt goed samen. Een witte keuken is erg klassiek en om het iets warmer te maken kan je natuurlijke elementen toevoegen. Houten planken of andere houten accessoires kunnen je keuken veel meer karakter geven.

Je keuken opruimen in 19 stappen van één minuut

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
How to: zo style je het beste een geheel witte keuken
Sluiten