Aanschouw! Deze nieuwe witte hortensia heet ‘Runaway Bride’

Wij zijn gek op bloemen om ons interieur en onze tuin een stukje vrolijker en kleurrijker mee te maken. Niet alleen zien ze er leuk; vaak ruiken ze ook nog eens lekker. Wanneer we nieuwe bloemen ontdekken gaat ons hart een beetje harder slaan. Dus ook van deze nieuwe hortensia.

Runaway Bride is de toepasselijke naam voor deze sneeuwwitte nieuwe hortensia. Sinds kort is deze mooie bloem ook in Nederland verkrijgbaar en dat is mooi ook. Het is een heel veelzijdige bloem die het goed doet als kamerplant, maar ook in de tuin.

hortensia runaway bride
Bron: Hydrangea Runaway Bride

De nieuwe hortensia

Deze hortensia verschilt van haar zusjes. De sneeuwwitte bloemen zitten namelijk niet alleen aan de uiteinden van de takken, maar ook erlangs. Dit zorgt voor een overvloed aan bloemen. Al deze bloemen doen een beetje denken aan een trouwjurk. Vandaar de naam. Vanaf mei gaat de Runaway Bride bloeien en in alle zomermaanden blijft de plant nieuwe bloemen aanmaken.

Lage temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de witte bloemen zachtroze kleuren. En dat is heel schattig! In het najaar worden de bladeren oranjerood. De plant kan goed tegen vorst en gaat in de wintermaanden in rust om in het voorjaar weer volop te gaan bloeien.

hortensia bloemen
Bron: Hydrangea Runaway Bride

Zo verzorg je de nieuwe hortensia

Deze toffe hortensia kun je eigenlijk overal neerzetten op een zonnige of schaduwrijke plek. De plant doet het ‘t best op een plekje in de halfschaduw. Ook heeft deze sneeuwwitte hortensia geregeld water nodig. Een constante licht vochtige bodem is het prettigst. Daarnaast kan het ook zeker geen kwaad om de Runaway Bride zo nu en dan wat plantenvoeding te geven om haar zo mooi mogelijk te houden.

De nieuwe hortensia ‘Runaway Bride’ is verkrijgbaar bij verschillende tuincentra.

Meer weten over bloemen en planten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Aanschouw! Deze nieuwe witte hortensia heet ‘Runaway Bride’
Sluiten