Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 1 okt 2021

Al klaar voor Halloween? Witchcore is een nieuwe trend en dat ziet er z贸 uit

Na Cottagecore en Fairycore is er nu ook Witchcore! Op TikTok loopt het dan ook storm met de spookachtige en magische interieurs onder #witchcore. Neem zelf dus ook een kijkje (als je het aandurft natuurlijk).

Deze stijl is natuurlijk ook tof voor alle Harry Potter fans onder ons. Zo kan je toch nog wat Zweinstein naar je interieur brengen.

Wat voor hekserij is Witchcore?

Natuurlijk net als met de andere ‘cores’ is Witchcore een stijl waar je de natuur veel in terugziet. De rustieke look en houttonen zijn dan ook iets wat je laat denken aan een heksenhuisje in het bos.

Voor jij je huis in Witchcore gaat decoreren, wil je eigenlijk weten wat voor heks er in jouw interieur zou wonen. Of welke heks jij zou willen zijn? Een goede, slechte of misschien wel dronken heks?

The good witch

Denk aan veel potjes met kruiden, bloemen en veel groen in je interieur. Bij een goede of groene heks verwacht je een huis met lichtere kleuren en een knusse look. Botanische printen en kristallen zijn ook de perfecte magische accessoires voor je huis. Ook boeken over kruidengeneeskunde wil je in jouw boekenkast hebben.

The bad witch (ook wel goth witch)

Voor een gothic interieur dat ook zou passen bij de stereotype slechte heks zoals Maleficent wil je een Witchcore interieur vol donkere rijke kleuren. Daarnaast zijn items zoals antieke kandelaren, oude boeken en vintage beelden een goede keuze.

The drunk witch

Een tip voor de dronken heksen: vul je glazen heksenpotten met lekkere drankmixen en brouw een lekker alcoholisch drankje in je ketel in plaats van een kruidenmengsel.


Verder is een open haard in huis ideaal voor iedereen die zijn interieur in Witchcore wilt stylen. En vergeet je bezem natuurlijk niet uit de kast te halen.

Nog inspiratie nodig voor Witchcore

Er zijn genoeg shows zoals de Netflix serie Chilling Adventures of Sabrina of A Discovery of Witches (Amazon Prime of Videoland) die je kan kijken om inspiratie op te doen. Daarnaast zijn ze ook altijd leuk om te kijken om in die Halloween stemming te raken. Houd je niet zo van thriller en meer zin in een feel good show? Dan is Hallmark’s Good Witch die op Netflix staat misschien meer iets voor jou.

Alles wat je wilt weten over Fairycore (ook leuk voor de kinderkamer!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Al klaar voor Halloween? Witchcore is een nieuwe trend en dat ziet er z贸 uit
Sluiten