Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 2 apr 2022

Leren van de binnenkijkers: zo match je een wit vloerkleed in de woonkamer

In de loop der jaren hebben we behoorlijk wat binnenkijkers op Roomed verzameld. Van een eclectisch interieur tot Scandinavische appartementen, en van klassieke villa’s tot een tiny house. Tijd om deze interieurs met elkaar te vergelijken, en hier lessen uit te leren. Met vandaag antwoord op de vraag: hoe combineer je een wit vloerkleed?

Gelukkig voor ons lijkt een wit vloerkleed op de Scandinavisch-interieur-checklist te staan, dus het was niet moeilijk om inspirerende foto’s te vinden. Kijk mee, en vertel ons welk kleed jij het mooiste vind staan in de onderstaande interieurs.

wit hoogpolig vloerkleed
Bron: Bolaget

Hoogpolig 2.0

Nog niet zo lang geleden deelden we het appartement waar het bovenstaande vloerkleed te vinden is. We kunnen er geen genoeg van krijgen – dit fluffy vloerkleed is heerlijk om naar te kijken, en waarschijnlijk nóg fijner om je voeten in te steken.

En maak alvast notities: een wit vloerkleed gecombineerd met zwarte poten van de salontafel en een lichte houten vloer. Die combinatie gaan we nog vaker zien.

grijs interieur met oude piano
Bron: Bolaget

Om door een ringetje te halen, zo mooi en verfijnd is het bovenstaande interieur. We zien vooral veel wit- en grijstinten, dus dit witte vloerkleed misstaat hier zeker niet.

Juist door het kleed te combineren met zwart leer (de stoel) en zwart metaal (de salontafel) wordt er extra contrast aan de ruimte toegevoegd. Tel daar een lichte houten vloer bij op, en je hebt een match made in heaven. Of in dit geval in Scandinavië.

binnenkijker vintage details 2
Bron: Bolaget

Een lekker grafisch printje is natuurlijk ook altijd goed. In dit appartement met vintage details springt het witte vloerkleed met zwarte lijnen eruit, helemaal omdat het kleed gecombineerd wordt met zo’n prachtige bank. Je aandacht wordt meteen naar die hoek getrokken.

Header retro interieur
Bron: Bolaget

Last but not least: een wit vloerkleed kan natuurlijk ook prima onder de eettafel. De donkere poten van de stoelen en eettafel steken lekker af tegenover zo’n wit kleed, en tijdens het avondeten heb je altijd warme voetjes. Wij zien geen nadelen.

Alleen vergeet de belangrijkste regel niet: schoenen uit. Je wilt natuurlijk geen moddervlekken op je prachtige witte vloerkleed. Meer van dit retro appartement zie je hier: met dit interieur is het nét alsof je terug in de tijd reist.

Deze binnenkijkers wil je ook zeker zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leren van de binnenkijkers: zo match je een wit vloerkleed in de woonkamer
Sluiten