Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 29 sep 2019

Witter, witter, witst: dit rustgevende appartement maakt je helemaal zen

We kunnen urenlang door Instagram scrollen, langs het ene perfecte interieur na het andere. Een ontbijtje op een spierwit dekbed zonder kreuken, een woonkamer met de perfecte lichtinval, planten die nooit dood lijken te gaan… We troosten ons altijd maar met de gedachte dat Instagram nooit het echte leven laat zien – maar toch lijkt dit rustgevende appartement behoorlijk in de buurt te komen van die #interiorgoals-foto’s.

Want ja, het heeft de perfecte lichtinval. Het heeft een prachtig ‘kleurenpalet’ van wit, beige en plantgroen. En het is er zelfs in geslaagd een moderne doch huiselijke uitstraling te creëren van meubels die je ook gewoon bij de kringloop vindt.

Afbeelding rustgevend appartement 2
Beeld: Bolaget
Afbeelding van een gitaar in de woonkamer
Beeld: Bolaget

Een rustgevend appartement met wit en beige

Als je dacht dat wit geen kleur was, heb je het mooi mis. Of nou ja, in theorie heb je misschien wel gelijk – maar er zijn zo ontzettend veel soorten wit dat het oneerlijk zou zijn om wit zo erg te beledigen.

Neem nou het verschil tussen de bank in gebroken wit, de muur in iets minder gebroken wit en de spierwitte gordijnen. Dat maakt een interieur dat zowel rustgevend als dynamisch is, en dat allemaal met wit.

Afbeelding van een atelier in de woonkamer
Beeld: Bolaget

Het hoekje met de gitaar en de oude boeken mag dan huiselijk zijn, maar het kleine atelier in de woonkamer is toch wel ons favoriete gedeelte van deze ruimte. Oké, heel ergonomisch zal het krukje niet zijn, maar het geeft wél de perfecte atelier-sfeer.

Tel dat op bij de lege schildersezel et voilà, het lijkt meteen alsof je een heel creatief persoon bent. Klopt dat ook echt, dan kun je een eigen creatie kwijt op die ezel – klopt het niet, dan laat je die gewoon lekker leeg om toch de suggestie te wekken.

Afbeelding rustgevend appartement 8
Beeld: Bolaget

Lekker nonchalant: een gordijn op de plek van een deur

De woonkamer grenst bovendien aan dit superleuke gangetje, dat nog net iets meer richting vintage gaat. En die sfeer kun je ook heel gemakkelijk zelf creëren. Vintage kastjes van de kringloop kun je zelf schuren dan wel verven tot ze een afgebladderd-hout-look hebben, of je dat nu met wit of met een andere kleur doet. Deze kleur groen is in ieder geval sowieso een goede keuze!

Boven de kasten hang je spiegels in oude lijsten en aan andere muren wat oude platenhoezen – meer dan dat hoef je niet te doen. Hoewel dat gordijntje, dat losjes is opgehangen in plaats van een deur, het wel helemaal afmaakt.

Afbeelding van de slaapkamer in neutrale tinten 1
Beeld: Bolaget
Afbeelding van de slaapkamer in neutrale tinten 2
Beeld: Bolaget

Vanuit de gang kom je weer in de slaapkamer, die volgens de ‘regels’ van het rustgevende appartement uiteraard wederom wit is. Toch is het geen standaard slaapkamer, met name door het krukje-met-plantje-erop en natuurlijk het motiefje van het dekbedovertrek.

Dat witte motief is een goede oplossing als je geen saai wit dekbed wilt, maar ook geen zin hebt in een kleurrijk overtrek dat de uitstraling van je slaapkamer meteen weer anders maakt.

Afbeelding van een witte keuken 1
Beeld: Bolaget
Afbeelding van een witte keuken 2
Beeld: Bolaget

Een witte SMEG-koelkast blijkt ook mooi te zijn

Ja, we zijn fan van een rode SMEG-koelkast. Of een zwarte. Of een mintgroene. Maar in dit geval zijn we ook heel erg van van het – je raadt het al – witte exemplaar.

Desondanks is de keuken misschien wel de minst witte ruimte van het hele appartement, wat vooral komt doordat de eettafel van donker hout is. Dat brengt eenzelfde gezellige sfeer als de voorraadpotten in de kast. Alsof je op bezoek bent bij je oma, maar dan net met iets meer, tja, wit.

Afbeelding van een klein balkonBeeld:

Jup, het moge duidelijk zijn: wij zouden hier wel even op een langdurige sabbatical willen. Een paar jaar, om precies te zijn. Misschien wel ons leven lang. We zien de Instagram-foto’s al voor ons.

Meer rustgevende appartementen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Witter, witter, witst: dit rustgevende appartement maakt je helemaal zen
Sluiten