Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 23 jul 2018

Wit, witter, zwart: dit spierwitte interieur heeft details van zwart staal

We horen vaak dat mensen een appartement met een wit interieur saai vinden. Wij zijn het daar totaal niet mee eens, want wit is hot. Kijk maar eens naar dit spierwitte appartement, wat spannend gemaakt wordt door een paar terugkomende elementen, zoals planten en meubels van zwart staal.

Oké, toegegeven, het is verstandig om een schoonmaakster in te huren. Want een wit interieur wordt nou eenmaal héél snel vies. Maar wanneer het eenmaal spik en span is, kunnen we onze ogen er niet vanaf houden.

Alleen de spierwitte hal is al een entree waar we vrolijk van worden. Al kan dat ook te maken hebben met de (uiteraard lichte) houten vloer waar nog veel knoesten te zien zijn. Het lijkt wel confetti!

Het hart van het huis is de woonkamer, waar we ook een grote eettafel vinden. Een eettafel op een lichte plek in huis is slim, omdat je een eettafel voor veel méér gebruikt dan alleen eten. Wat dacht je van het huiswerk van de kids, het lezen van de krant of lekker bijkletsen met je vriendinnen onder het genot van een goed glas wijn.

Al zou je dat glas wijn óók in de keuken kunnen drinken, aan de (ontbijt)bar. ‘s Morgens een warme kom havermout, ‘s middags een boterham met pindakaas en ‘s avonds wijn. Sounds good, right?

We houden van de grote witte vaas op het kookeiland. De roze varen die er in staat maakt het appartement net iets minder kleurloos, en geeft het een feminine touch.

Stoer staal

Het stoere zwarte staal geeft het moderne appartement toch nog een stoere touch. Omdat door het hele huis gebruik gemaakt is van dit stoere staal, creëer je voor het hele appartement één look. En dat zorgt er dan weer voor dat alles goed bij elkaar past. Het monochrome kleurenpalet en de look van het huis zijn in dit geval dan ook heel duidelijk terug te vinden.

De smaakmakers in de eetkamer: het mooie zwart-witte schilderij aan de muur een een grote bos bloemen (want een huis zonder bloemen is een leeg huis!). En laten we de prachtige Herringbone-vloer niet vergeten, want stiekem zijn we verliefd op dit patroon. Al vinden we een Herringbone-wand in de badkamer óók niet verkeer…

Last but definitely not least: de slaapkamer. Deze rustige kamer wordt spannend gemaakt door (daar is ‘ie weer) een paar zwart metalen bijzettafeltjes, een oudroze lamp en een bijzondere leren stoel. We durven te wedden dat dat de kledingstoel is.

Ook zo’n mooi wit interieur?

Bron: Ahre

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wit, witter, zwart: dit spierwitte interieur heeft details van zwart staal
Sluiten