Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 25 feb 2020

4 tips om een wit interieur goed uit de (witte) verf te laten komen

Als jij (net als wij) gek bent op een all white interieur, dan ben je er vast al achter gekomen dat een wit interieur ook vaak klinisch en kil over kan komen. Gezelligheid in een volledig wit interieur is vaak ver te zoeken. Daarom deze guide om je te helpen, en jouw witte interieur wél goed uit de verf te laten komen.

4 tips voor een goed gestyled wit interieur

1. Varieer in materialen

Je geeft een wit interieur al meer sfeer en warmte mee als je verschillende materialen met elkaar combineert. Een white wash houten vloer, een nep schapenkleed, een stoffen bank en een velvet stoel met wit leren kussens, om maar een voorbeeld te noemen. Maak gebruik van verschillende laagjes en prints om het niet té klinisch te maken.

2. Combineer met natuurlijke tinten en materialen

Kom je er niet uit met alleen wit? Voeg dan een aantal natuurlijke materialen toe om de boel op te fleuren. Hout, rotan en bamboe zijn materialen die goed bij wit passen en een warme sfeer met zich meebrengen.

Beton en (zwart) staal zijn ook opties, maar deze materialen staan wel een stuk kouder. Houd daar rekening mee bij het uitkiezen van de items in jouw interieur.

3. Zoek een donkere tegenhanger

Een makkelijke manier om een wit interieur meer te laten leven, is een zwarte tegenhanger zoeken. Dit kan in de vorm van zwarte kunst aan de muur zijn, tot zwarte houten balken aan het plafond.

Maar ook een zwarte bank (want let’s face it, dat is 10 x beter voor vlekken) of een zwarte eettafel kunnen precies die items zijn die jouw witte interieur doen opleven.

4. Voeg een accentkleur toe

Geen fan van zwart? Voeg dan een accentkleur toe. Dit kan donker zijn, zoals een diepe groen of donkerblauw, maar uiteraard zijn ook lichte kleuren een prima optie. Pastelkleuren in combinatie met wit zorgen bijvoorbeeld voor een dromerige sfeer. Houd je wel van een eyecatcher? Kies dan voor felle (neon) kleuren die extra opvallen.

Zien hoe anderen een wit interieur gestyled hebben?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips om een wit interieur goed uit de (witte) verf te laten komen
Sluiten