Wanneer de avond valt, baadt dit compleet witte hotel in neon licht

Inspiratie voor ons eigen interieur halen wij overal vandaan. Vooral hotels zijn bij ons favoriet en het interieur van dit hotel in Mexico is goed voor een heleboel witte inspiratie. Hotel Encanto Acapulco – ontworpen door architect Miguel Angel Aragonés – staat prominent op een hoge berg in het zuidwesten van Mexico. De prachtige, witte buitenkant van het gebouw reflecteert het zonlicht, waardoor het echt dé eye catcher van de omgeving is. Maar dat is nog niet alles. Wanneer de avond valt, transformeert het hotel tot een grote bron van neon licht, zodat je óók ‘s nachts niet om dit gebouw heen kunt.

Eerder al schreven we over dit hotel, dat écht compleet wit is, maar waar de gasten hun appartement zelf kleur kunnen geven.

Door de compleet witte buitenkant ziet het hotel er zonnig uit. Het hotel heeft 44 kamers, waarvan 20 kamers een eigen zwembad hebben. Niet verkeerd. Het hotel is dus behoorlijk groot, maar het uitgangspunt van Aragonés en zijn team was om zoveel mogelijk privacy te creëren. Dit deden ze door beschutte terrassen te creëren en door kleine relax plekken te maken in hoekjes, onder luifels en natuurlijk aan het prachtige algemene terras.

Duurzaamheid en spiritualiteit waren twee van de belangrijkste uitgangspunten van het ontwerp. Het hotel is dan ook gemaakt van lokale materialen en gebouwd door locals. Daarnaast is volgens Aragonés het ontwerpen van een gebouw een vorm van kunst. Architecten leggen net als kunstenaars hun ziel en zaligheid in het ontwerp, waardoor je in het gebouw veel emoties en passies terug kunt vinden. Zo wordt een gebouw echt een piece of art, in plaats van enkel een betonnen constructie.

Ook ‘s avonds en ‘s nachts valt het hotel op! Door verschillende kleuren neon licht krijgt het gebouw en bijzondere touch. Wij vinden dat dit heel goed is uitgepakt. Neon licht kan soms nogal tacky lijken, maar Aragonés is erin geslaagd om het hotel juist een stijlvolle uitstraling te geven met de neon verlichting. De spots schijnen rechtstreeks op de witte constructie, waardoor het licht gereflecteerd wordt. Dit ziet er prachtig uit in het hotel zelf, maar vooral ook vanaf een afstand!

>> De basis van dit appartement is volledig zwart-wit, totdat het licht aangaat…

MEER LEZEN?
Bekijk hier een van de coolste hotel in Milaan. Houd je meer van een vleugje ‘gentlemens club’? Bekijk dan zeker over even The Yard Club.

encantoacapulco.mx

Reageer op artikel:
Wanneer de avond valt, baadt dit compleet witte hotel in neon licht
Sluiten