Hotel 27 aug 2015 Renée Leeuw

Wist je dat de letters van het BOTEL hotelkamers zijn?

Wie weleens bij de NDSM-werf in Amsterdam is geweest, heeft ongetwijfeld het BOTEL wel gespot. Deze voormalige boot, omgebouwd tot drie-sterren hotel, ligt al jarenlang bij de NDSM-werf en al die tijd hadden wij geen idee dat de letters op het dak ook hotelkamers zijn! We hebben de beelden en die laten duidelijk zien dat dit geen standaard hotelkamers zijn. De letters zijn natuurlijk verschillend van vorm en daarom is ook het interieur van elke kamer uniek.

Voor de hotelkamers werkte MMX architecten samen met verschillende ontwerpers en creatieven, waaronder filmmaker en architect Jord den Hollander. De letters zijn 6,5 meter hoog waardoor de ontwerpers veel mogelijkheden hadden om ook in de hoogte te werken.

roomed-botelhotel
botel

Dat hebben ze dan ook gedaan. Architect Richard Hutten maakte in de ‘B’ een halfpipe en plaatste skateboards aan de wand als wandhaken. Een trap leidt naar de slaaploft.

roomed-botelhotel2
roomed-botelhotel4

De ‘E’ is een kleine bioscoop geworden en meteen naast het bed staat ook nog eens een bad! Een ontwerp van filmmaker en architect Job den Hollander.

>> een bad in de slaapkamer: yay of nee?

botel_260815_13
roomed-ndsm-hotel
Ronald Hooft liet zicht voor de ‘O’ inspireren door de erotiekroman ‘Histoire d’O.

roomed-ndsm-hotel1

roomed-ndsm-hotel2

Dit is overigens niet het enige bijzondere hotel rond de NDSM-werf. Eerder vertelden we al over het kraanhotel, dat gevestigd is in de enorme hijskraan van de werf. Vanaf dit hotel kun je overigens ook bungee jumpen!

roomed-ndsm-hotel3
botelroomed

Helaas kun je de bijzondere hotelkamers nog niet boeken op de site van het BOTEL.

botel_260815_06
botel_260815_03

Onlangs opende op ‘t IJ ook Good Hotel Amsterdam haar deuren, dat net als het BOTEL op het water drijft.

Fotografie door MMX architecten, Marcel van der Burg, Janiek Dam and Yvonne Witte

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Wist je dat de letters van het BOTEL hotelkamers zijn?
Sluiten