Merve Ozturk
Merve Ozturk Wooninspiratie 16 dec 2020

4 winterse kleuren om je huis in december nog een make-over te geven

Het vinden van de juiste kleur voor je interieur kan nogal lastig zijn. En dan heb je ook weer te maken met verschillende seizoenen waarin andere kleuren in het zonnetje worden gezet. Willen we allemaal niet stiekem elk seizoen ons huis een make-over geven? Wij op de Roomed-redactie in ieder geval wel.

Vandaag delen we dan ook vier winterse kleuren met je zodat jij, gewoon nu in december nog, je huis een make-over kunt geven. Geloof ons, met deze kleuren maak je jouw interieur nog veel gezelliger dan het al is.

Met deze winterse kleuren geef je je huis een te gekke make-over

1. Verschillende tinten wit

Om je huis zo ruim mogelijk te laten ogen is wit de ideale kleur. Vooral tijdens de winterperiode wanneer het vroeg donker wordt. Op deze manier voelt je huis zelfs ‘s avonds helder en ruim aan. Om het toch wat anders aan te pakken kan je verschillende tinten wit combineren.

Zo kun je gaan voor zuiver wit, gebroken wit, een wat killere kleur zoals grijswit of een tint dat neigt naar beige. Wil je toch wat meer kleur toevoegen? Ga dan voor lichte pastelkleuren zoals zachtroze.

Lees ook: 4 tips om een wit interieur goed uit de (witte) verf te laten komen

2. Donkerblauw

Ook donkerblauw is een gepaste winterkleur om je huis in deze tijd een make-over mee te geven. De winter is de tijd waarin diepe, juweelachtige tinten blauw een echte statement maakt in je interieur.

Daarnaast is het ook één van de kleurtrends voor 2021 – we gaan deze kleur dus nog veel vaker zien. Door deze prachtige kleur nu al in huis te nemen sta je straks 1-0 voor.

3. Dieprood

Deze tijd van het jaar trekt ook dieprood de aandacht. Ga voor tinten zoals bordeauxrood, karmijnrood en je kan zelfs neigen naar kastanjebruin. Waar jij deze kleur ook voor wilt gebruiken, je gaat er sowieso niet de mist mee in.

Omdat dieprood een vrij donkere kleur is, is het belangrijk om te zorgen voor een goede balans. Ga voor een accentmuur, verf je hoofdeinde van je bed in deze kleur of ga voor de mooiste rode woonaccessoires. Al met al wordt je interieur er alleen maar warmer en gezelliger van.

4. Donkergroen

Groen is altijd goed. Of je nou groene muren hebt of tientallen planten in huis. Deze kleur is een goede basis en doet ons bovendien denken aan de natuur. Ook is donkergroen ideaal als je neigt naar een chique uitstraling. Ga dan vooral voor fluwelen meubels en kandelaars met hoge kaarsen.

Andere toffe kleuren om te gebruiken in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
4 winterse kleuren om je huis in december nog een make-over te geven
Sluiten