Last van een winterdip? Haal zomerse inspiratie uit deze tropische interieurs

Struggle jij ook met een behoorlijke winterdip? We feel you. Er lijkt geen eind aan januari te komen. En de weersvoorspellingen die er aan zitten te komen zijn ook niet al te best… Daarom is het nu dé tijd om je winterdip tegen te gaan met een vrolijk, tropisch interieur.

Wat je je misschien niet realiseert, is dat je onwijs makkelijk een beetje tropische temperaturen aan je interieur toevoegt. Je hebt meerdere opties (met allemaal een zonnig resultaat: behang, planten en accessoires. Inspiratie nodig? Daar hebben we gelukkig genoeg van!

Tropisch behang

Met tropisch behang breng je elke ruimte in zonnige sferen. Het fijne van zo’n tropisch behang is dat het jaargetijde niet uitmaakt. In de zomer is het vrolijk in huis, maar tijdens de koude winterdagen misschien nóg wel zonniger.

Dat behang hoeft trouwens helemaal niet groen te zijn. De onderstaande behangetjes zijn net zo tropisch te noemen, terwijl er geen spatje groen in voorkomt.

Ga voor tropische planten

Nog een leuke manier om een beetje vrolijkheid in huis te brengen, is het kopen van grote tropische planten. Onze favoriete tropische kamerplanten zijn:

  • Palm
  • Bananenplant
  • Monsera Deliciosa
  • Ananasplant
  • Phlebodium

Tip: combineer grote kamerplanten met tropische kleuren voor een nóg vrolijker effect. Tropische kleuren zijn bijvoorbeeld groen, diep (petrol) blauw, geel, oranje en roze.

Tropische accessoires

Ben je (nog) niet toe aan een rigoreuze verandering? En heb je ook geen groene vingers om goed voor tropische planten te kunnen zorgen? Ga dan voor tropische accessoires. Kussens, een dekbedovertrek of een paar leuke schilderijen boven de bank kunnen de ruimte ook volledig opfleuren.

Meer inspiratie opdoen uit tropische interieurs?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Last van een winterdip? Haal zomerse inspiratie uit deze tropische interieurs
Sluiten