Maud van Dijck
Maud van Dijck Kinderkamer 21 dec 2021

7 ideeën voor een winter wonderland in de babykamer

Wie houdt er nu niet van Frozen? Wij zijn stiekem toch wel wat fan van deze Disney film en dat komt deels door het prachtige winter landschap. Daarom dachten we: hoe tof is een babykamer met een winter wonderland thema voor de kleine Elsa’s, Anna’s en Svens onder ons.

En natuurlijk kan je deze winterse thema’s ook buiten de babykamer gebruiken.

7 winter wonderland ideeën voor de babykamer

1. Een winter wonderland aan de muur

Kies voor een tof design aan de muur in je babykamer. Bijvoorbeeld een achtergrond met huizen waar het zachtjes sneeuwt. Of ga voor een kale boom en verwerk ook wat toffe lichtjes aan je muur. Verder zijn er ook genoeg simpele designs om uit te kiezen met typische winterse motieven.

2. Knuffels of schilderijen van pooldieren

Houd je ook van dierenthema’s? Combineer het dan met een winters thema door de focus te leggen op dieren uit poolklimaten. Haal een leuke Happy Feet sfeer in huis met pinguïns of kies voor een kleine Knut de ijsbeer.

3. Een tipi

Een iglo zou natuurlijk nog beter passen in een winter wonderland, maar een tipi is toch ietsje makkelijker te vinden voor in de babykamer. Kies een tipi uit met een leuk design of in een lekker koud kleurtje. Maar waar je binnenin wel warm zit.

Je hebt overigens wel klamboe tenten die in de vorm van een iglo zijn. Deze houden in de zomer de wintersfeer binnen en de muggen buiten.

4. Een koud kleurschema

Een wit interieur ligt natuurlijk voor de hand aangezien het je herinnert aan een poollandschap. Maar ook lichtblauw of een blauwgrijs interieur stralen een winterse sfeer uit. Mocht je een andere kleur graag in je babykamer terug willen zien dan verwerk je die er gewoon in, maar het liefst wil je wel blauw, grijs of wit als je basis hebben.

5. Veel zachte elementen

Om de koude kleuren in je interieur te benadrukken wil je juist zachte elementen toevoegen die warmte uitstralen. Het contrast zorgt er namelijk voor dat de winterse sfeer duidelijker is. Verwerk dus wollen dekens of een schapenvacht kleedje in je interieur voor zachtheid. Daarnaast doen deze stoffen je ook denken aan de jagers in de IJstijd net als tipi’s.

6. Let it snow!

Een motief dat je veel in je winterse babykamer wilt is sneeuwvlokjes. Maak zelf sneeuwvlokken van papier of tafelkleed en hang ze op voor het raam. Of plak winter wonderland raamstickers op in je babykamer. Naast het raam kan je het ook laten sneeuwen op de muur met een behang vol sneeuwvlokken.

Met de kerst zijn er ook altijd genoeg toffe accessoires met sneeuwvlok motieven zoals een kussen of deken.

7. Winterse kinderfilms

Kinderfilms lijken toch altijd een beetje magie te hebben. Kijk naar films die zich in een winter wonderland afspelen en verwerk accessoires van deze kinderfilms in je babykamer. Zo breng je wat van dat magische gevoel naar je interieur.

Naast het favoriete Frozen zijn er ook andere leuke keuzes. Zo heb je onder andere Narnia of Ice Age waar je nog niet eens bij stil had gestaan. Of verwerk items van kinderserie Pingu in je interieur als je er zelf wat nostalgisch van wordt.

7 ideeën voor een genderneutrale babykamer die bij je kindje past

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 ideeën voor een winter wonderland in de babykamer
Sluiten