Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 13 dec 2021

11 hobby’s voor binnenshuis waar je de winter wel mee doorkomt

Met het koude weer in de winter kom je toch iets minder graag buiten de deur. Maar dat betekent niet dat je je binnen hoeft te gaan vervelen. Mocht je geen serie meer hebben om te bingen of net je goede boek uit hebben dan hebben we nog wel wat andere hobby’s klaarstaan. Probeer een paar van deze hobby’s en je komt gemakkelijk de winter door.

Of je nu je handen aan het werk wilt zetten of je hoofd, we hebben voor ieder wat wils.

11 winter hobby’s voor binnen

1. Leer een taal

De winter is het ideale seizoen om te beginnen met een nieuwe taal. Je zit immers al snel het meeste thuis in dit seizoen en zeker nu is het een leuk idee om online een taal te leren. Zo heb je ook verschillende language exchange sites waar je een gesprekspartner kan vinden. Dan kan jij mensen Nederlands leren (en daarbij het jouwe opfrissen), terwijl zij jou hun taal leren. Daarnaast is het een toffe manier om nieuwe mensen te leren kennen.

2. Maak zelf kaarsen

Maak het deze winter echt gezellig thuis met je eigen kaarsen. En om het ook nog eens lekker te laten ruiken in huis kies je natuurlijk voor geurkaarsen. Een hobby als deze is toch heerlijk om deze winter er knus bij te zitten?

3. Een winter vol puzzels of raadsels

Haal je oude puzzels weer uit de kast of investeer juist in wat puzzelboekjes! Hoe dan ook, laat je brein eens lekker kraken deze winter met een hobby die je eens lekker mentaal bezig houdt. Een middagje puzzelen met het gezin en een warme chocolademelk is gezellig én hyggelig.

4. Relax met yoga of meditatie

Ben je toe aan ontspanning? Dan is meditatie of yoga een goede hobby om mee te beginnen in de winter. Koop een yogamatje en creëer een rustplek in huis waar je helemaal in stilte kunt ontspannen.

6 gewoontes waarmee je je ochtenden een stuk aangenamer maakt

5. Winter- en kerstdecoratie maken

Ga DIY’en! Maak je eigen decoratie deze winter en style het meteen in je interieur. Het houdt je wel even zoet deze winter en daarnaast is het ook een leuke activiteit om samen te doen.

6. Creatief schrijven

Of je nu een dagboek bijhoudt, een boek probeert te schrijven of mee wilt doen aan een schrijfcompetitie. Het maakt allemaal niet uit. Het belangrijkste is dat je daadwerkelijk gaat schrijven en dat blijft doen. Het blijven doen is het lastigste. Maar je kan het altijd proberen. Daarnaast is het de ideale hobby als je op zoek naar creatieve uitlaat bent deze winter.

7. Maak een workout plan

Ook hier weer: je eraan houden is lastiger dan ermee beginnen. Maak dus een workout schema waarvan je weet dat je jezelf eraan houdt. Bij hobby’s als deze is het beter om laag in te zetten. Iets te idealistisch wil je niet zijn in het plannen van je workouts, want dan zeg je na de eerste paar weken al doei tegen je intensieve trainingsschema.

De meeste die aan nieuwjaar resoluties doen zijn hier wel bekend mee (daarom hebben wij maar doei gezegd tegen nieuwjaar resoluties).

Thuis sporten? Zo zet je jouw fitness spullen stijlvol neer

8. Begin binnen een kruidentuin

Je zult weinig groen buiten zien in de winter, maar dat betekent niet dat je binnen geen groene vingers kunt krijgen! Haal kruidenzaden en potjes in huis om zelf een kleine kruidentuin te starten. Een leuke hobby om in de winterperiode mee te beginnen als je een plantenliefhebber bent.

Ben jij een plantenliefhebber? Trakteer jezelf dan op een van deze cadeautjes

9. Bak brood

Leer deze winter brood bakken! Hopelijk heb je dan lekker vers brood in huis deze winter. En mocht het tegenvallen dan heb je in ieder geval van de heerlijke geur kunnen genieten.

10. Experimenteer in de keuken

Ben je meer van het koken dan het bakken? Ga deze winter dan eens gek doen en probeer recepten uit die je normaal niet snel zou kiezen. Of verzin zelf eens een recept dat je daarna gaat maken.

11. Ga borduren

Haken en breien hoor je al zo vaak! Dus wij dachten laten we een vergelijkbaar alternatief nemen zoals borduren. Voor tekenaars is dit misschien een betere optie aangezien je tof je eigen uitgetekende ontwerpen kan gaan borduren.

Zien jouw handgemaakte borduursels er tof uit? Hang er dan een paar op aan je muur of creëer een gallery wall.

Waarom zelf zeep maken dé lockdown hobby lijkt te zijn (probeer het eens)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Reageer op artikel:
11 hobby’s voor binnenshuis waar je de winter wel mee doorkomt
Sluiten