Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 13 jan 2019

Brrr, winter: winter decoratie ideeën voor in huis waar je ‘t koud van krijgt

Nu alle kerstversiering uit het huis gehaald is, zijn we het spoor een beetje bijster. In plaats van de kerstboom hebben we inmiddels een grote kamerplant, maar we missen de kerstlampjes. En de dennenappels… eigenlijk alles. Daarom trekken we de versieringen nog even door met winter decoratie ideeën.

Kerst decoratie eruit, winter decoratie erin!

Kleine lichtjes

We hoeven echt nog niet alle kerstlampjes weer in te pakken. Als je ze stijlvol combineert, kunnen ze nog prima een aantal weken in de spotlights staan. Het bovenstaande voorbeeld vinden we fantastisch. Lekker winters en absoluut geen kerst-vibe meer.

En het is heel simpel: zoek een mooie dennenappel in het bos, en wikkel er kleine lampjes omheen. Je kunt ‘m zo neerleggen, of een mooi plekje in een stolp geven.

 

Hyacinten in een blik

Bij de winter horen Hyacinten. Het liefst nog mooi in de knop, zodat je er extra lang van kunt genieten. Voordat je het weet zijn de bloemen uitgekomen, en krijg je een heerlijk geurende bloem in jouw interieur.

Geef de Hyacint-bollen een extra industriële, speelse look door ze in een blik te stoppen. Het blik reflecteert leuk in het licht, en zorgt ervoor dat het geen ‘standaard’ bloemstukje in een glazen vaas wordt. Een origineel winter decoratie idee, als je het ons vraagt.

Kaarsen en transparante vazen

Van deze combinatie kunnen we geen genoeg krijgen: transparante vazen met een paar mooie droogbloemen erin, en een dienblad met veel kaarsen. In het bovenstaande voorbeeld is het heel clean geworden door rustige kleuren te combineren. Grijs met een blauwe ondertoon en wit zijn goede winterse tinten om te combineren, eventueel met een felle accentkleur.

Houten onderzetters

Nog een stel kaarsen, maar nu op een houten dienblad met houten onderzetters. Wij zijn fan! Het hout is multifunctioneel, want hij is ook te gebruiken in de lente, zomer en herfst. Zet er een paar andere kaarsen of accessoires op voor een compleet nieuwe seizoenslook.

Door ‘m te combineren met lichte kaarsen, een paar dennentakjes en een dennenappel wordt het in elk geval een tof winter decoratie idee waar wij ontzettend blij van worden.

Kleurrijke dennenappels

Ben jij voor een beetje meer kleur in huis? Dan is dit knutselwerkje onwijs leuk. De bovenstaande is gemaakt door een kind, dus laat het inner child in je los en ga aan de slag met verf. Zo kan je de kleur van de dennenappels (gedeeltelijk) aanpassen aan de kleuren van jouw interieur.

Nog meer leuke decoratie ideeën?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brrr, winter: winter decoratie ideeën voor in huis waar je ‘t koud van krijgt
Sluiten