Jet Hendriks
Jet Hendriks Tuin 20 dec 2019

Met deze tips organiseer jij in een handomdraai een stijlvolle winter bbq

Jaar in jaar uit komt het gourmetstel met de feestdagen de kelder weer uit. Ben je dat ook een beetje zat? Of wil je eens wat anders dan allemaal boven een fondue pannetje hangen? Ga dan voor out of the box en kruip met zijn alle onder een warm kleed rondom de vuurkorf in de tuin en geef een winter bbq!

In landen als Canada, Noorwegen of de VS wordt er gebarbecued tot het vriespunt. Steeds vaker komen we in ons kikkerlandje ook tot dit fantastische idee! En als je het hebt over het ultieme kerstgevoel, dan is een winter bbq precies wat je zoekt.

Een winter bbq organiseren

Bibber je al bij de gedachte? Dat is helemaal niet nodig! Bij het woord barbecueën denken we vaak aan zomerse temperaturen, teenslippers en zomerjurkjes, maar juist bij koud weer wordt het pas écht gezellig. En dat hoeft echt niet enkel tijdens feestdagen zo te zijn. De gehele winter kun je genieten van een heerlijke winter bbq!

1. Sfeervol licht

Zet vuurkorven neer voor extra warmte, en ook Zweedse boom fakkels doen het goed. Verspreid de lichtpunten links en rechts door de tuin. Het mooiste is om de tuin een beetje donker te houden. Maak enkel gebruik van de vuurkorven en voeg hier eventueel een licht slinger aan toe.

Ga niet werken met grote felle lampen. Doe je dit wel dan is de sfeer direct weg. Wil je nog wat extra sfeer creëren? Decoreer de tuin naast vuurkorven en tuinfakkels ook met veel (heel veel) leuke kerstverlichting en hang dit in de bomen, over de struiken of aan de rand van het huis of afdak.

2. Plaids, dekens en truien

Kleed je lekker warm aan in een Noorse winterse wollen trui. Ga bij het vuur zitten met een warm plaid over je heen. Geef de gasten warme dekens en leg wat extra mutsen, sjaals en handschoenen klaar.

Leg ook overal winterse wollen plaids en kussens neer. Aarde tinten zoals bordeauxrood, donkergroen en okergeel zijn bij uitstek de warmste kleuren om jouw winter bbq mee te stylen. Zet wat mini dennenboompjes op tafel of maak je eigen dennenbos op het terras door een meerdere kleinere boompjes bij elkaar te zetten.

3. Gebruik de overkapping

Heb je een overkapping? Maak hier dan volop gebruik van. Warmte blijft immers langer hangen onder een overkapping. Ook een optie: zet een partytent neer zodat de warmte langer blijft hangen. Houd hierbij uiteraard wel rekening met de brandveiligheid.

4. De tafel decoreren

Naast de styling om je heen is het ook leuk om de tafel te decoreren in winterse sferen. Denk hierbij aan natuurlijke materialen. Ga voor een linnen tafelkleed en gebruik een boomstam van 3 cm dik als onderbord. Verspreid links en rechts wat dennentakjes en zet kaarsen op tafel.

Andere tips die je nodig hebt met een winter bbq:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze tips organiseer jij in een handomdraai een stijlvolle winter bbq
Sluiten