Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Shopping 30 jan 2016

Wildernis: dé winkel voor mensen met groene vingers

Amsterdam is weer een nieuwe hotspot rijker! Speciaal voor plantenliefhebbers – of je nu al groene vingers hebt of deze nog even moet ‘kweken’. Bij Wildernis kun je niet alleen de mooiste planten kopen, maar je bent hier ook op het juiste adres voor alle benodigdheden als potgrond, zaden en tools.

Wildernis heeft een missie: meer groen in Amsterdam! Buiten, maar ook in huis, op het balkon, in je (kleine) voortuin of op het dakterras.

Wildernis is opgericht door Mila en Emma, twee dames met een achtergond in journalistiek en interieurstyling. Naast hun liefde voor planten en groen hebben ze nog iets gemeen: ze hebben allebei een eigen stadstuin. Mila en Emma startten de winkel, omdat ze vonden dat Amsterdam iets mistte: een plek waar elke plantenliefhebber terecht kan voor tools, advies, workshops en een lekker kopje koffie of thee.

>> 7 tips voor het verzorgen van planten in huis

In hun te gekke pand aan de Bilderdijkstraat hebben ze twee maanden verbouwd. Het interieur en de indeling hebben ze zelf bedacht én gebouwd: hierbij kwam de interieur achtergrond van Emma goed van pas. De tafels zetten ze zelf in elkaar en de toonbank vonden ze ergens aan de andere kant van Nederland in een oude bakkerij.

>> 8x de leukste DIY’s met planten

Naast alle mooie planten die je in de winkel vindt, kun je bij Wildernis ook terecht voor workshops die worden gegeven door professionals. Denk aan verven met bloemen, alles wat je wil weten over kamerplanten en zelf boeketten samenstellen.

Heb je in de winkel iets moois uitgekozen, maar mis je thuis nog wat tools? No worries, ook hier is aan gedacht. Je kunt bij Wildernis gereedschap lenen zodat je meteen lekker aan de slag kunt.

Volgens ons echt een aanwinst voor Amsterdam! Benieuwd naar meer toffe spots in de stad? Wij bezochten ook Hempstory, een nieuwe, duurzame hotspot op de Wallen. Lees het artikel hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wildernis: dé winkel voor mensen met groene vingers
Sluiten