Wildernis: 4x groen aan de muur

Wildernis is een kamerplanten- en stadstuinwinkel in Amsterdam met een missie: de stad groener maken, zowel binnen als buiten het huis. Maar ja, zoveel planten, zoveel moeilijke namen en verzorgingsinstructies… Waar begin je? En hoe? Geen zorgen, groene vingers kun je kweken! Mila van de Wall, co-founder van Wildernis, geeft tekst en uitleg op Roomed. Deze keer: groen aan de muur.

Is het je ook opgevallen? De macramé-plantenhangers vliegen je overal om oren. Hartstikke leuk natuurlijk, maar niet iedereen kan een plant aan z’n plafond hangen. Dan is de muur een goed alternatief. Maar hoe en waarmee? Hier een paar voorbeelden uit onze winkel ter inspiratie.

1. Met een spijker

Ken je ze, die ouderwetse muurpotjes met een gaatje? Super makkelijk, want daardoor hoef je niet te boren en hang je ze gewoon met een spijker aan de muur. Ook leuk voor buiten of op je balkon. Wij vonden op een vintage-speurtocht echte oude muurpotjes van bruin geglazuurd terracotta. Het schoteltje eronder is belangrijk als je ze binnen hangt, want dat zorgt ervoor dat het water niet wegloopt.

2. Lekker hangen

Hangvaasjes zijn er in vele soorten en maten. Daar kun je bloemen in zetten maar vaak ook gewoon een plantje. Zoals hierboven een mini-sanseveria of airplantje (Tillandsia). Spijkertje in de muur en klaar.

3. Kaarsje eruit, plantje erin

Op deze hexagon waxine-houder voor aan de muur plaats je geen waxine-lichtje, maar een plantje. Hang er meerdere bij elkaar voor een arty effect.

4. Mirror mirror

Ook andere kleine woon-accessoires bouwen we bij Wildernis vaak om tot plantenpotjes. Zoals deze spiegel-kaarsenhouder. Het blijkt een perfect kastje voor een mini-cactus.

5. Wandrek wordt plantenhouder

Zo’n handdoeken- of keukenrekje is een perfecte plantenhouder voor aan de muur, vind je niet? Zo zie je maar, overal kun je plantjes wel kwijt. Gelukkig maar, want planten zijn goed voor je gezondheid, verminderen stress en zuiveren de lucht.

Wil je nog meer inspiratie voor groen aan de muur en elders in huis? Bekijk dan eens het Instagram account van Wildernis.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Wildernis: 4x groen aan de muur
Sluiten