Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 13 september 2015

Wij hebben ons droomhuis in Israël gevonden

Wauw, dit huis is er echt een die perfect binnen ons rijtje droomhuizen past. De combinatie van hout en staal, hoge ramen, een heerlijk zwembad in de tuin en dan ligt het ook nog eens dichtbij de zee. We zien groen van jaloezie. What about you?

Het familiehuis, ontworpen door Blatman-Cohen Architects, heeft echt alles waar ons architectuur hart naar verlangt! Kijk maar even mee.

Roomed-Architectuur-Israel-buitenkant
Roomed-architectuur-israel-tuin
Roomed-architectuur-buitenkamer
Roomed-architectuur-ramen

De bewoners wilden graag een zwembad op het zuiden om zo optimaal te profiteren van de zon. Hoewel het zwembad nu in de voortuin ligt, had dat besluit genoeg voordelen. De slaapkamers liggen aan de noordkant van waaruit de bewoners uitkijken over de zee.

Roomed-Architectuur-Israel-woonkamer
Roomed-woonkamer-tuin
Roomed-architectuur-israel-eetkamer

Door het gebruik van hout en staal smelten het interieur en exterieur samen. Dat is al net zo’n gouden combinatie als hout en beton! De houten balken op het plafond lopen buiten nog een stuk door naar een overdekt terras. Ook de vloer en muren lopen door, waardoor de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Het enige wat de tuin en het huis van elkaar scheidt, zijn grote ramen. Je kunt vanuit de tuin dus volledig door het huis heen kijken. Super gaaf zo’n open sfeer!

Roomed-architectuur-keuken
Roomed-architectuur-israel-trap
Roomed-Architectuur-Israel-staalkabel

Om de open sfeer te behouden, zijn er geen staande constructiebalken gebruikt voor de bovenverdieping. Via een open loopbrug komen de bewoners bij de slaapkamers op de tweede verdieping. Deze loopbrug ziet er gelukkig een stuk steviger uit dan deze in Polen!

Roomed-architectuur-israel-voorkant
Roomed-architectuur-israel-zwembed

www.blatman-cohen.com

Reageer op artikel:
Wij hebben ons droomhuis in Israël gevonden
Sluiten