Wie durft? In 2018 kun je cruisen met een replica van de Titanic

De Australische miljardair Clive Palmer had een grote droom: cruisen met een perfecte replica van het gezonken schip Titanic. In 2012 begon hij met het plannen van dit project en hij investeerde een hoop van zijn vermogen om zijn droom waar te kunnen maken. En het is hem gelukt! Vanaf 2018 kun je chique cruisen van het oosten van China naar Dubai, en daarna zal de replica van de Titanic dezelfde reis maken als het originele schip.

Wat zo bijzonder is aan de Titanic II is dat het interieur van het schip identiek is aan het origineel. Gelukkig zijn er wel meer veiligheidsmaatregelen getroffen…

De ‘Grand Staircase’ die we vooral kennen uit de wereldberoemde scene uit de film Titanic, was voorheen alleen toegankelijk voor de allerrijkste passagiers. Ook in de Titanic II zullen er drie klassen komen. Er wordt nog gekeken of de toekomstige passagiers in één reis alle klassen mee kunnen maken, voor de echte Titanic Experience.

Er is veel aandacht besteed aan het interieur van het schip. Door de originele bouwtekeningen hebben ze het interieur perfect na kunnen maken.

Naast dat het er echt prachtig uitziet, is er uiteraard ook extra aandacht besteed aan de veiligheid van het schip. De replica van de Titanic heeft bijna dezelfde afmetingen, maar is vier meter breder zodat de boot beter in balans is. Daarnaast zijn er dit keer wél genoeg reddingsboten aan boord. Niet geheel onbelangrijk!

Er zijn op dit moment nog geen tickets te boeken. Houd de website van de Blue Star Line goed in de gaten voor meer nieuws!

Houd jij je voet liever aan vasteland? Bekijk dan eens deze bijzondere vakantiebestemmingen:

bluestarline.com.au