Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 16 jul 2018

Hallo inspiratie: ga voor meubels en wanden met een white wash kleurtje

Het is geen nieuwe trend, maar toch willen we er even aandacht aan besteden: white wash. Of, zoals je in een werkwoord zou zeggen, het whitewashen van je meubels. Daar bedoelen we geen louche, illegale actie mee om geld mee wit te wassen, maar het wit schilderen (en schuren) van je meubels voor een prachtige nonchalante beach look.

White wash betekent eigenlijk niets meer dan de naam al doet vermoeden: een witte glans, maar dan wel zo eentje die er af gewassen lijkt te zijn. White wash meubels zijn dan nooit helemaal wit, maar een beetje glazig. Je ziet de ondertoon van het hout er nog goed doorheen. En dat ziet er prachtig uit, kijk maar:

Hoe geef ik mijn meubels zelf een white wash look?

We kunnen een hele ingewikkelde beschrijving online gooien, maar eigenlijk is het veel te simpel. En we zijn eerlijk: we houden van simpel. Het enige wat je namelijk hoeft te doen om dé ideale white wash laag te krijgen, is het wit schilderen van een houten meubelstuk.

Laat de verf goed drogen, en schuur het bovenste laagje er vervolgens weer af. Je kunt er zo veel afschuren als je wilt. Hoe meer je schuurt, hoe doorzichtiger je meubel wordt. Lak daarna met een doorzichtige lak je meubelstuk af, en je bent helemaal ready.

Maar niet alleen meubels kan je een white wash laagje geven, ook muren kunnen prima deze rustieke sfeer meekrijgen. Wanneer je een white was laagje aanbrengt op een muur, vinden wij de ruimte een echte beach feeling krijgen. En zeg nou zelf, dat gevoel wil je toch eigenlijk altijd?

Ga voor wit in je interieur:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hallo inspiratie: ga voor meubels en wanden met een white wash kleurtje
Sluiten