Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 5 mei 2019

Een kijkje in het huis van Westwing’s Creative Director Odette Simons

Op de Roomed redactie kijken we de hele dag het allerliefst binnen in de mooiste interieurs. Interieurs waar we bakken vol inspiratie van krijgen om in ons eigen huis aan de slag te gaan. Vandaag kijken we binnen bij Odette Simons, Creative Director bij Westwing Home & Living. En we kunnen alvast verklappen: haar huis ziet er uit om door een ringetje te halen, zo mooi.

Via Westwing kregen we niet alleen de kans om in het huis van Odette Simons te kijken, maar ook om haar een aantal vragen te stellen over haar interieur. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer vragen.

We beginnen met een gemakkelijke vraag: wat is jouw meest favoriete plek in huis?

Dat is in mijn groene vintage Artifort stoel, het maakt niet uit waar die staat in huis. Deze vintage draaifauteuil heb ik 15 jaar geleden gekocht. Toen was ie nog paars, overigens. Ik heb ‘m 5 jaar gelden opnieuw laten bekleden met Kvadrat stof. De stoel zit heerlijk en vanuit daar kan ik wegdromen met mooie wolkenpartijen in mijn vizier, want dat is het voordeel van aan de kust wonen.

Daarnaast word ik heel blij van mijn badkamer, daar begin en eindig ik mijn dag in alle rust. Ondanks dat ik een heerlijk bad heb, maak ik meer gebruik van de douche. Die is zo heerlijk ruim, daar ben ik nog iedere dag blij om.

odette simons westwing
odette simons

In je huis komt de gallery wall een aantal keer terug. Hoe zoek je alle items bij elkaar?

De lijstjes, macrame hanger en foto’s van de gallery wall heb ik in de loop der jaren verzameld. Een tip voor het maken van een gallery wall, is om vanuit het midden te beginnen en dan naar buiten toe te werken. Ze hangen niet boven het bed, want dat vond ik te druk. Nu hangt het juist nét naast het bed, boven een oud Indisch theekastje uit de familie.

> Lees ook: Een Instagram proof gallery wall maak je zo (tips van een interieurexpert)

Mijn slaapkamer wisselt het meeste qua sfeer en kleur. Ik hou van een licht huis, maar in mijn slaapkamer wil ik een warm nestje bouwen. Daarom heb ik gekozen voor deze warme kleur van Flexa. De kleur is warm en rustig te gelijk, je kunt er alle kanten mee op. Het werkt lekker met grafische prints en harde kleuren maar ook met grijze tinten is het een heerlijke kleur die niet saai wordt.

Ik zie veel planten in huis terugkomen! Heb je groene vingers?

Ik heb al jaren een voorliefde voor groene planten, dus zonder bloemen. Volgens veel blogs en tijdschriften zijn sommige planten ineens hip en dan weer niet, maar daar doe ik niet aan. Ik hou gewoon van groen. En dan met name planten met een seventies feeling, die ogen stoer en sterk met vaak grote bladeren. En fijne bijkomstigheid: ze zijn heel makkelijk te onderhouden!

In mijn huis zie je daarom de Sanseveria en Monstera veel terug, maar de Hertshoornvaren is toch wel mijn favoriet. Die plant heeft gekke bladeren en staat daardoor zowel staand als hangend leuk in je huis. En stiekem komt die uit de late sixties, dus is toch een vreemde eend in de bijt.

> Lees ook: Goedkope manieren om de planten in je urban jungle uit te breiden

Waar haal jij je inspiratie vandaan als je je huis opnieuw wilt inrichten, of iets kleins wilt veranderen?

Ik laat mezelf inspireren door praktisch alles om me heen. En zeker ook tijdschriften en blogs, dat zijn goede bronnen. Maar kijk uit dat je niet te veel kopieert. Probeer je eigen stijl vast te houden en niet te veel mee te waaien met alleen maar de trends, dat geeft alleen maar onrust.

De meeste inspiratie haal ik zelf uit films en series, met name oude films en echte klassiekers. Bijvoorbeeld Breakfast at Tiffany’s, Eat Pray Love en The Devil Wears Prada (waar het kantoor van Miranda Priestly een waanzinnige gallery wall heeft).

Jouw toilet is roze, te gek! Hoe ben je daar op gekomen?

Nou, eigenlijk is niet mijn hele toilet roze hoor! Alleen het voorhalletje. Omdat we op de bovenverdieping alle muren hebben weggehaald en ik het toilet niet in de woonkamer wilde hebben, hebben we een halletje gecreëerd. Dat halletje is roze, maar het toilet zelf is sereen grijs (voor nu dan).

We zijn voor de kleur roze gegaan omdat ik in de woonkamer een opvallend element wilde. In plaats van een muur te schilderen, heb ik ervoor gekozen om alleen die deur van het halletje te schilderen (alle andere deuren in huis zijn gewoon wit). En ja, toen was ik toch bezig en heb ik meteen het halletje meegepakt. Ik vind deze vergrijsd roze kleur ook echt een mooie neutrale kleur, zacht roze is voor mij echt een nieuwe neutraal in interieurland. Het past bij zoveel kleuren.

Waar worden mensen het meest door verrast in je huis?

Mensen reageren vaak verrast op de indeling van het huis, we hebben de woonlagen namelijk omgedraaid. We wonen op de bovenste verdieping met een terras aan de woonkamer en een trap naar het dakterras. We slapen, badderen en werken beneden. Er is nu zoveel licht in de woonkamer, I love it!

Verder kijken mensen hun ogen vaak uit als ze al mijn ‘rariteiten’ in huis zien . Van kattenbeeldjes tot een vissenvaas en van een antiek dienblad tot een lamp gemaakt van een jaren ’50 boek. In mijn stellingkast heb ik veel verzameld, maar ook door de rest van het huis vind je genoeg grappige en mooie items met een verhaal.

Wat is jouw meest dierbare bezit in huis?

Oh jee, dat kan ik echt niet kiezen. Er staan zo veel fijne spullen met een verhaal bij mij thuis. Een van de items is de oude Indische verhuiskist die ik van mijn stiefoma heb geërfd. Daarin zijn de meest waardevolle spullen na de de tweede Wereldoorlog vanuit Indonesië naar Nederland verhuisd, maar ik heb bijvoorbeeld ook een glazen kistje met allemaal kleine items met een verhaal erin. Een oud zakhorloge van mijn opa bijvoorbeeld, en een kettinkje dat ik van mijn moeder heb gekregen toen ik kind was.

Een laatste tip: hoe zorg je dat je interieur echt bij jezelf past?

Zorg ervoor dat je je interieur mixed en matched: ga voor een combinatie van nieuwe items met oude schatten uit de familie of welke je van reizen mee hebt genomen. En maak daarnaast een moodboard van hoe je huis nu is, en ook een van hoe je zou willen dat het zou zijn. Het is grappig om te zien dat daar vaak een groot verschil in zit. Het valt je vaak pas op dat je niet op je eigen lijn zit als je het echt visueel maakt. En wees niet te streng op je interieur: een veeg of een kras is niet erg. Dat geeft juist een beetje echtheid.

Andere prachtige huizen om bij weg te dromen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een kijkje in het huis van Westwing’s Creative Director Odette Simons
Sluiten