Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 12 jun 2021

Even gluren: zo ziet het huis van Holistik’s Karlijn eruit

Hoe kan je ‘s avonds na een lange (thuis)werkdag weer volledig ontspannen? Karlijn van Holistik weet hier alles van. Karlijn woont namelijk onder de noemer ‘Holistisch wonen’ en van Westwing kregen we de kans om haar huis te bekijken.

Karlijn Visser is co-founder van platform Holistik. Afgelopen jaar kreeg Karlijn door de pandemie éindelijk de kans om haar woning een volledige restyling te geven. Met succes, want de onderstaande afbeeldingen van haar huis zijn adembenemend mooi. Veel rustige kleuren, eenvoud en soms toch een tikkie gewaagd.

westwing binnenkijker karlijn holistik
Bron: Westwing

Holistisch wonen, wat houdt dat precies in?

Zorg dat je woonomgeving een verlengstuk is van jezelf. Dat het een plek is waar jij volledig jezelf kunt zijn, waar je je veilig voelt en kunt opladen. Wat daarvoor nodig is om dit te ervaren is voor iedereen anders. Denk aan bepaalde kleuren, materialen en objecten uit de natuur waar je blij van wordt.

In mijn geval is dat een combinatie van natuurlijke materialen zoals hout, wol en rotan met messing en veel groen van planten. Ook ben ik verknocht aan mijn grote glinsterende agaat van The Spirit Junkies in mijn slaapkamer en een stuk versteend hout in de woonkamer.

Wat zijn jouw favoriete ruimtes in huis?

Ik zit graag aan mijn keukentafel; dichtbij de koelkast en de koffiemachine. Ook hang ik vaak op mijn nieuwe bank van het Nederlandse merk Ginger dichtbij het raam met uitzicht op bomen buiten.

Jan-Willem en Sonja wonen in een verbouwde schuur waar alle wanden schuin zijn

westwing binnenkijker karlijn holistik
Bron: Westwing
westwing binnenkijker karlijn holistik
Bron: Westwing

Wat zijn stylingtips om thuis zo’n relaxed plekje te creëren?

Wat ik heb geleerd van interieur designer Mayke Heling is om met volumineuze objecten te werken. Dat zet een ruimte meteen ‘aan’. Ook tipte ze mij op het inzetten van een ronde eettafel als sfeerverhogend element. In de slaapkamer werkt een royaal fluffy kleed goed, waar je meteen warme voeten van krijgt zodra je de eerste stap uit bed zet.

Dimmers zijn ook een must volgens Mayke om een relaxte sfeer neer te zetten. Net als wat gewaagdere kussentjes qua kleur en print en leuke lijstjes gevuld met persoonlijke tekeningen of kunstwerkjes.

westwing binnenkijker karlijn holistik
Bron: Westwing

Hoe transformeer je de woonkamer tot relax-plek?

Kleur helpt mij daarbij. Daarom heb ik een muur van mijn eethoek zachtblauw geverfd (met Skylight van Farrow & Ball) en een wand in de voorkamer van de woonkamer aarde rood (met Book Room Red – ook van Farrow & Ball).

Het is een fijn idee om te weten dat alle Farrow & Ball verven milieuvriendelijk, geurarm en op waterbasis zijn. De aardekleur in mijn voorkamer helpt mij om te gronden en de kleur Skylight vind ik heel prettig om naar te kijken. Ik word er rustig van.

westwing binnenkijker karlijn holistik
Bron: Westwing

En hoe zit dat met de slaapkamer?

Laat zo min mogelijk rommeltjes slingeren, zorg voor een frisse kamer door ‘m regelmatig stofvrij te maken en te luchten. Ik heb mijn slaapkamer omgedoopt tot een soort van donkere grot.

Zowel de muren als het plafond heb ik in de kleur London Clay van Farrow & Ball geverfd. Geeft me een beschut, knus gevoel waardoor ik altijd zin heb om onder de wol te kruipen en meteen in dromenland ben. Meestal spray ik van te voren nog even met een sleepspray met essentiële olie. Momenteel staat die van Aime op mijn nachtkastje.

Wat is wat jou betreft dé tip om de dag goed te beginnen?

Ik zorg bijna altijd voor een opgeruimd huis voor het slapen gaan. Ook al heb ik geen zin om de afwas te doen of was op te vouwen; ik weet dat ik daar de volgende ochtend heel blij mee ben als het gedaan is.

Wat doe je tijdens je pauze’s om even helemaal uit te tunen en te ontspannen?

Heel saai maar wel effectief; ik ga een half uur wandelen over de grachten en bedenk hoe mooi het historische centrum van Amsterdam is. Al lopend ontdek ik nieuwe paadjes, bewonderenswaardige voorgevels en pas geopende koffietentjes.

5 vragen aan… Patricia over haar Bohemian interieur

westwing binnenkijker karlijn holistik
Bron: Westwing
westwing binnenkijker karlijn holistik
Bron: Westwing

En hoe krijg je als je tijdens werk juist je focus verliest, deze weer terug?

Door niet koste wat kost door te gaan met werken. Evelyn en ik stoppen meestal met onze kantoordag tussen 15u en 16u. We geloven in een werkvorm waarin het draait om de output in plaats van het aantal gewerkte uren achter de computer. Mensen zijn geen robots. Eef is bijvoorbeeld ’s ochtends op haar scherpst. Ik krijg ’s avonds de meeste ingevingen. Luisteren naar onze eigen flow helpt om te focussen.

Welke kleuren zorgen voor een creatieve- of energieboost?

Onze redactie zit bij Fosbury & Sons aan de Prinsengracht. Over oogstrelend interieur gesproken… We zijn natuurlijk enorm verwend door deze omgeving, waar het bruist van de creativiteit vanwege de historie van het pand (een voormalig ziekenhuis), de tuin, verse bloemen, kunst en een wonderschoon interieur.

Wat doe jijzelf als je veel spanning voelt?

Dan ga ik thuis de handstand oefenen. Meestal is spanning bij mij de oorzaak van een te vol hoofd door teveel communicatie en to do’s die door elkaar heen lopen, waardoor ik overzicht mis.

De handstand (waarbij ik de muur trouwens nog heel hard nodig heb!) vraagt om volledige focus en aanwezigheid in mijn lijf. Balanshoudingen uit de yoga zoals Tree pose en Eagle pose helpen ook om mijn drukke mind tot bedaren te brengen.

Binnengluren in een miljoenenhuis: dit koop je voor 2,2 miljoen in Den Haag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Even gluren: zo ziet het huis van Holistik’s Karlijn eruit
Sluiten