Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 24 jul 2020

Bzzzzt! Dit zijn handige manieren om wespen te verjagen

Wespen zijn een grote angst van vele mensen. Bij het zien van eentje verstijven ze van angst of rennen ze het liefst heel hard weg. Wespen zijn nuttige beestjes, maar tegelijkertijd ook best agressief in een aantal momenten in het jaar. Wespen verjagen uit je tuin en uit je huis kan dus best prettig zijn.

Het zijn vaak hardnekkige beesten, dus verjagen gaat niet altijd even makkelijk. Toch zijn er een aantal handige trucjes voor.

Wespen verjagen met de volgende 5 tips

1. Lok ze naar een andere plek

Wespen zijn, net zoals andere insecten, dol op zoetigheid. Zet op een verre plek in de tuin of buiten de tuin een schaaltje met rottend fruit om wespen daar naartoe te lokken. Dan zullen de wespen je met rust laten op de plek waar je rustig van de zon aan het genieten bent.

2. Hang een nepnest op

Wespen zijn vrij gesteld op hun territorium. Het gebied van andere wespenkoloniën zullen ze zo min mogelijk binnen dringen. Hang in je tuin een nep wespennest om de beesten uit je tuin te houden.

3. Zorg voor rook

Echt waar: wespen hebben een hekel aan rook. Dit betekent niet gelijk dat je als een gek moet beginnen met roken. Je kunt ook stokjes wierook aansteken om ze daarmee te verjagen. Dit ruikt ook nog eens lekker!

4. Verschillende geurtjes

Wespen verjagen doe je met behulp van geurtjes waar zij een hekel aan hebben. Zo houden ze totaal niet van de geur van kruidnagel en vinden ze ook azijn, ammoniak, knoflook en ui totaal niet lekker om te ruiken.

5. Sla geen wespen dood

Misschien heb je het instinct om wespen dood te slaan zodra je ze ziet. Doe dit alleen liever niet. Dode wespen maken een stofje vrij dat andere wespen in de buurt agressiever maakt. Hierdoor steken ze sneller en dat wil je zeker niet hebben.

Ook muggen op afstand houden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

KampeermeneerMilieucentraal

Reageer op artikel:
Bzzzzt! Dit zijn handige manieren om wespen te verjagen
Sluiten