Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 18 jul 2019

Wespen bestrijden kan op deze verschillende manieren

Wespen: ze duiken overal op en dan vooral in ons glas als we net even lekker op het terras in de zon zitten. Niet leuk! Daarom gingen wij eens kijken wat je zoal kan doen om wespen te bestrijden, want de zomer mag van ons nog wel even wat langer duren en daar hebben we die insecten liever niet bij.

Wij zetten een aantal handige tips om wespen te bestrijden op een rijtje zodat jij rustig een drankje kan doen in de zon zonder zorgen!

Wespen bestrijden doe je zo

1. Verbrand koffie om wespen te bestrijden

Het klinkt een beetje gek, maar wespen kunnen niet tegen de geur van verbrande koffie. Schep daarom een lepeltje gemalen koffie, steek dit aan en de penetrante geur verspreidt zich snel waardoor de wespen binnen no time vertrokken zijn. Let op: het stinkt wel een beetje!

2. Haal kruidnagels in huis

Een klassieker tegen wespen, die je ongetwijfeld kent. Wespen hebben een hekel aan de geur van kruidnagel en ook citroen is iets waar ze niet echt dol op zijn. Snijd daarom een citroen doormidden en stop de kruidnagels in het vruchtvlees. Je kunt de citroenen gewoon op een schoteltje leggen en je zult zien dat de wespen niet meer in de buurt komen.

Heb je geen citroen in huis? Leg de kruidnagels dan in een bakje koud water. Overigens werkt een sinaasappel net zo goed als een citroen.

3. Brand een citronella geurkaars

Met deze truc sla je twee vliegen in één klap. Want niet alleen wespen, maar ook muggen hebben een hekel aan deze geur. Natuurlij kkan je die gewoon in de supermarkt vinden, maar nog leuker is om er één zelf te maken. In dit artikel laten we zien hoe dat kan.

Lees ook: 6x de beste middelen tegen muggen

4. Steek wierookstokjes aan om wespen te bestrijden

Het moge duidelijk zijn dat wespen nogal gevoelig zijn voor geurtjes. Ze zijn bijvoorbeeld absoluut niet dol op de geur van wierook. Als je zo’n stokje aansteekt, zijn de wespen direct verdwenen. Easy!

5. Vul zakken met ijs

Een beetje een gekke tip en het werkt natuurlijk ook maar tijdelijk. Hang een paar zakken met ijs op. De zon zorgt voor een bepaalde reflectie waardoor wespen in de war geraken. Daardoor zoeken ze snel een andere omgeving op – weg van jou dus!

6. Verse munt en tomaten

Wie houdt er niet van een beetje verse munt en tomaat? Het antwoord raad je al: wespen. Met takken van deze planten maak je de insecten echt niet blij. Je weet wat je te doen staat dus: lekker veel koken met deze ingrediënten en ze op tafel toveren!

Ook lezen: Dit plantje kan ervoor zorgen dat er geen spinnen meer in je huis komen

7. Maak een wespenvanger om wespen te bestrijden

Voor de creatievelingen onder ons is er natuurlijk nog de optie om zelf aan de slag te gaan en een wespenvanger in elkaar te knutselen. Dat kan heel makkelijk door een bokaal (of een leuk leeg flesje olijfolie) te vullen met een laagje suikersiroop en het met een koordje op te hangen aan een tak. Staat nog leuk ook!

Meer tips om de zomer te overleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wespen bestrijden kan op deze verschillende manieren
Sluiten