Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 7 nov 2019

Creatieve manieren om toch een werkplek in een klein huis te hebben

Een hele kamer die compleet gewijd is aan jouw werk? Voor nu is een thuiskantoor of home office nog een toekomstdroom. In je kleine huis heb je al bijna geen plek voor al je troep, laat staan dat je een aparte kamer hebt waar je je bureau kwijt kunt.

Een bureau middenin de woonkamer of in je slaapkamer klinkt misschien ook niet als een succes. Gelukkig zijn er een hoop creatieve manieren om toch een werkplek in een klein huis te creëeren.

Plaats je bureau in anders loze ruimte

We hebben allemaal wel hoekjes in huis waar we eigenlijk niets mee doen, of waar we heel makkelijk een kleine home office kunnen creëeren. In een gek hoekje waar eigenlijk niets past bijvoorbeeld, of op de gang.

Jep, het kost misschien iets meer moeite dan een standaard bureau kopen, maar dan heb je wél een plek om te werken.

Heb je een trap in huis? Over loze ruimte gesproken! Dit is de ideale plek om een kleine home office voor jezelf te creëeren.

Je vensterbank als bureau

Een fijne en ook nog eens stijlvolle tip: je vensterbank als bureau gebruiken. Oké, de meesten van ons hebben niet zo’n brede vensterbank, maar je kunt dit heel gemakkelijk creëeren door er een dikke plank op te plaatsen. Of je dit in je slaapkamer of in de woonkamer doet, is natuurlijk helemaal aan jou.

Home office in een kast

Heb je een inbouwkast of een losstaande kast waar stiekem alleen maar troep in is te vinden? Wij zijn hier in ieder geval guilty aan. Tijd om de boel uit te mesten en van je kast een home office te maken.

Dat klinkt misschien een beetje gek, maar makes sense als je onderstaande prachtige voorbeelden ziet. De planken in de kast zijn ideaal om je papieren en kantoorbenodigdheden op te bergen.

Tip: verf de muur achter de planken in een fijne kleur. Zo heb je minder het gevoel dat je in een kast zit te werken.

Uitklapbureau

Als je een stukje muur overhebt, maar geen ruimte voor een heel bureau van de Ikea hebt, dan kan een uitklapbureau weleens de oplossing voor je zijn. Dicht ziet ‘ie eruit als een kastje. Open? Dan ben je ready to work.

Welke oplossing je ook kiest, kies in ieder geval níet voor een werkplek in bed. Waarom dat killing is voor je productiviteit, stressniveau, seksleven én houding, lees je hier.

Tips voor het inrichten van je home office

  • Zo creëer je de perfecte home office in een klein hoekje
  • Maak deze 5 fouten niet in een (kleine) home office
  • Bureau in je woonkamer? Zo zorg je ervoor dat het er toch stijlvol uitziet
  • Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

    Reageer op artikel:
    Creatieve manieren om toch een werkplek in een klein huis te hebben
    Sluiten