Bijzondere kunstparadijzen over de hele wereld waar je kan slapen

Steeds meer mensen kiezen voor een Airbnb als ze op vakantie gaan. Vaak zit je dan tussen de locals en in bijzondere huizen. Airbnb heeft met meer dan 5 miljoen woningen wereldwijd een aantal echte kunstparadijzen waar je kan overnachten!

Niets is leuker dan een appartement of huisje helemaal voor jou. Geen hordes toeristen en herriemakers in de kamer naast je. Steeds vaker kan je op toffe locaties overnachten, denk maar aan een boomhut of onderwater paradijs.

Kunstparadijzen om in te slapen

Met zoveel keus is het ook moeilijk om de echte parels er uit te vissen. Daarom hebben we een aantal kunstparadijzen voor je verzameld. Van een huisje in Arnhem tot een penthouse in Australië.

Gaudi kunstovernachting

Gaudi-huis

Dol op de Gaudi architectuur die te vinden is in Spanje? Zo ver hoef je gelukkig niet te reizen om dit te bewonderen. Deze Airbnb in Arnhem is geïnspireerd op de Spaanse architect Gaudi, van buiten en van binnen. Met de golvende vormen en de mozaïek-achtige tegeltjes bevind je je helemaal in Spanje.

Herenhuis in een atelier

Ietsjes verder van huis vind je een prachtig herenhuis in een atelier. Jawel, in London staat een super kleurrijk atelier vol met leuke schilderijen met een romantische sfeer. Het lijkt net een groot appartement, maar toch is het eerder een studio.

Wereldwijde kunstparadijzen waar je kunt slapen

“The Kiss” van Gustav Klimt

Mocht je een reisje naar het heerlijke Australië hebben gepland, dan wil je ook zeker een nachtje overnachten in dit mooie penthouse. Met een eclectische mix van kunstwerken en frisse accenten voel je je meteen thuis. Heb je de ‘master bedroom’ bemachtigd? Dan slaap je onder het beroemde kunstwerk “The Kiss” van Gustav Klimt!

Wereldwijde kunstparadijzen waar je kunt slapen

Art Deco Dream

Ga terug naar de jaren 80 en overnacht in dit huis in Portland. Elk gedeelte van het huis past precies bij de Art Deco-stijl van vroeger. De meubels, kasten, kunstwerken en sanitair. Sweet dreams!

Wereldwijde kunstparadijzen waar je kunt slapen

Street Art in Japans huis

Dit awesome huis in Japan is meer dan 100 jaar oud en meer dan 200 vierkante meter groot. Dit oude huis is gerenoveerd door 9 verschillende lokale kunstenaars en heeft dus een geheel eigen, creatief en bijzonder uiterlijk. Elke kamer is door een andere kunstenaar gerenoveerd, dus overal waar je kijkt is weer iets anders. Wat voor kunst? Zelf beschrijven de eigenaren het als: where tradition meets street art! Ook leuk om te weten, een gedeelte van de opbrengst gaat terug naar de artiesten om hun creatieve inspanningen te ondersteunen.

Overnachten in een schelpenhuis

Dit is een van de beroemdste huizen in Mexico. Dit schelpenhuis is ontworpen door architecten in Isla Mujeres, een piepklein eiland in de Caribische Zee. Dit is toch de droom van ieder meisje, leven in en schelp als een soort kleine zeemeermin!

Meer lezen over bijzondere overnachtingen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Bijzondere kunstparadijzen over de hele wereld waar je kan slapen
Sluiten