Lotte Wullems
Lotte Wullems Planten en bloemen 19 okt 2017

Welke plant past het best bij jou? Ontdek het hier!

Zijn jouw vingers groener dan het stoplicht of beginnen bladeren al te verwelken wanneer je een bloem aankijkt? No worries, er is een plant voor iedereen! Vandaag kruipen wij in de rol van matchmaker. Ontdek hier welke groene vriend het best bij jou past.

Zoek je nog een mooie pot voor je kersverse match? Wij hebben een aantal stijlvolle exemplaren voor je gezocht.

Coco Kelley

De romanticus

Hou je van bloemen, romantiek en een lieflijk kleurtje? Dan is een bloeiende kamerplant, zoals de Medinilla Magnifica echt iets voor jou. De fraaie, grote trossen roze bloemen van kunnen tot wel twee maanden bloeien. De plant heeft regelmatig water nodig, maar let erop dat er geen laagje achterblijft in de pot. De beste standplaats? Deze beauty houdt van een fijn plekje met voldoende licht.

Altijd in voor een geintje

Hoeft het voor jou niet allemaal even serieus en voeg je graag wat speelsheid en een knipoog toe aan je interieur? Ga dan voor deze gestipte vriend. De Begonia Maculata lijkt wel een waar kunstwerkje met zijn gespikkelde patroon. Deze plant staat het liefst op een zonnige plek en houdt van een vochtige grond.

Ook leuk: deze plantjes hebben wel héél gekke vormen.

Refinery

De plantenkiller

Ai. Ben jij een ware planten serial killer? Maar wil je toch graag wat groen toevoegen aan je huis? Dan is de Rubberplant wat voor je. Deze luchtzuiverende, robuuste plant overleeft het in de schaduw, heeft weinig water nodig en is goed resistent tegen insecten.

Mint six home

De minimalist

Staat simpliciteit hoog bij jou in het vaandel? Dan is een palmtak jouw match. Zet één tak in een strakke vaas voor een minimalistische, maar elegante look. Er zijn ook mooie nepbladeren te koop. Tada: eeuwige elegantie!

Sight unseen

De chaoot

Ben je enorm chaotisch en altijd een beetje all over the place? Ontmoet dan jouw plantenversie: de Monstera. Deze opvallende groene kamerplant met gatenbladeren groeit alle kanten op en komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. In die omgeving is het een halfklimmend exemplaar dat wel tot wel 20 meter de hoogte in kan schieten. En omdat je het al druk genoeg hebt in je hoofd: de Monstera heeft maar weinig verzorging nodig.

Midwest living

De dierenvriend

Als echte dierenvriend heb je vast een donzige viervoeter in je huis lopen. En natuurlijk wil je dan geen plant die giftig is voor jouw Flappie, Minoes of Pluto. Wat dacht je daarom van de Maranta plant? Sierlijk, kleurrijk én als je ‘m goed verzorgt, kunnen er ook kleine bloemetjes groeien. Deze diervriendelijke plant kun je het best op een lichte en warme plek zetten.

Meer plantspiration

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Welke plant past het best bij jou? Ontdek het hier!
Sluiten