Zo kom je er achter welke plant je hebt gekocht als dat níét op de pot staat

Kamerplanten zijn leuk maar ze identificeren is niet altijd even makkelijk. Niet alleen omdat er heel veel verschillende soorten zijn maar ook omdat ze veel op elkaar kunnen lijken. Hoe weet je nu welke plant je hebt gekocht? Met deze tips kom je erachter, ook als het níét op de pot staat.

Je hebt het waarschijnlijk ook wel eens gehad: je kijkt op het label van de plant er hier staat op: ‘groene tropische plant’, ‘kamerplant’ of ‘plant met een gemengd blad’.

Hier heb je niet zoveel aan als je wilt weten hoe je jouw groene vriend moet verzorgen of simpelweg wilt weten wat voor soort er in je huis staat. Soms is dit zelfs nog erger en staat er helemaal niks op de pot.

De perfecte match: zó weet je welke plant er in je huis staat

We helpen je een eindje op weg. Als je een plant wilt identificeren is het verstandig om te kijken naar de bladvorm, sappigheid van de bladeren, groeipatronen en de plant in zijn geheel.

Zoek de plant op

Je kan op Pinterest en Instagram op zoek gaan naar jouw plant. Als je denkt dat je de plant hebt gevonden kan je dit dubbel checken door te zoeken naar de hele plantennaam. Twijfel je? Als je een vergelijkbare hebt gevonden kan je zoeken op het geslacht om gelijke soorten te vinden.

Pinterest is hier erg handig voor. Als je een bijzondere soort hebt die niet vaak terugkomt kan je beter zoeken op specifieke hashtags op Instagram.

Gebruik een app

Er zijn tegenwoordig heel veel apps die je ook kunnen helpen bij dit probleem. De apps identificeren de plant die jij hebt en vertellen je hoe hij heet. Meer informatie over deze apps vind je hier:

Deze apps kunnen planten herkennen én weten hoe je ze moet verzorgen

Vraag het aan plantenverkopers

Plantenverkopers hebben waarschijnlijk heel veel verschillende soorten gezien. Een goeie poging dus om erachter te komen hoe jouw plant heet. Houd rekening met dat ze het zelf niet áltijd weten, maar een duwtje in de goeie richting kunnen ze sowieso geven.

Misschien kunnen ze je ook wel verwijzen naar iemand die het wél zeker weet. Je kan hiervoor gewoon naar je plaatselijke tuincentrum gaan en soms heb je ook online chats van een tuincentrum waar je het kan vragen.

Keuzehulp bij planten kiezen: zo kies je een kamerplant die perfect bij jou past

welke plant heb je gekocht
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Planethouseplant

Reageer op artikel:
Zo kom je er achter welke plant je hebt gekocht als dat níét op de pot staat
Sluiten