Frederique Rekers
Frederique Rekers Slaapkamer 7 jun 2021

Weg met je tv: 3 dingen waarmee je jouw tv kunt vervangen

Je hebt er misschien al wel eens over nagedacht: kan die tv niet weg? Natuurlijk is het heerlijk om zo s’ morgens of ‘s avonds iets te kunnen kijken maar het heeft ook zo zijn nadelen. Wij zeggen: weg met die tv en hang déze dingen op.

Deze drie dingen kan je veel beter ophangen in plaats van je tv.

Tv in je woonkamer

Misschien heb je een mega tv die de hele muur van je woonkamer bedekt of misschien heb je een bescheiden kleintje op de salontafel staan. Hoe dan ook, de tv in je woonkamer kan makkelijk vervangen worden voor iets anders en wij zullen jullie wat voorbeelden geven.

Maak plaats voor herinneringen

Als die tv weg is is er waarschijnlijk een stuk meer ruimte over. Een interieur is eigenlijk niet af zonder wat kostbare herinneringen op de muur. Denk aan foto’s, souvenirs die je op kunt hangen en misschien fotoboeken die je neer kunt zetten.

Haal de natuur naar binnen

Hangplanten, posters van de natuur, noem het maar op. We hebben al vaker benoemd dat groen in huis prachtig en rustgevend is. Je kan hangplanten ophangen aan je muur.

Ook grote posters van een bos, een strand of een dier zullen je interieur echt een boost geven.

Een nieuw meubelstuk

Het is tijd voor een nieuw meubelstuk in je woonkamer. Je tv is weg dus je moet iets anders extra’s te doen hebben in deze ruimte. Wat dacht je van een heerlijke extra zitstoel?

Of wat dacht je van een prachtige piano in plaats van de tv? Denk na over dingen die je zou willen waar je hiervoor eigenlijk geen ruimte voor had.

Een kachel

De kans is groot dat je een elektrische verwarming hebt in huis maar hoe veel sfeer voegt een klein kacheltje toe in je woonkamer? Kies een ouderwetse en creëer meteen een knus plekje voor het hout.

Weg met je tv

Is de tv uit je woonkamer weghalen nog een stapje te ver? Zorg dan in elk geval voor een slaapkamer zonder tv. Dit is een stuk beter voor je slaapritme. Dit komt omdat je lichaam melatonine aanmaakt wat je voorbereidt om in slaap te vallen.

Als je jouw tv in je slaapkamer aan gaat zetten dat komt er blauw licht in de ruimte. Ons lichaam ziet dit als daglicht en zal daardoor wakker blijven. Je valt dus moeilijker in slaap.

Beter slapen? 5 manieren om de slaapkamer donkerder te maken


Art it is

Je tv neemt onbewust een hoop plek in beslag, of hij nu hangt, of staat, het bedekt een redelijk groot gedeelte van je muur. Als deze weg is heb je meteen plek voor een hoop nieuwe kunst en schilderijen.

Je kan kiezen voor één heel groot schilderij dat de plek van je tv opvult of kies voor een toffe gallery wall.

De ultieme tips voor het samenstellen van een perfecte gallery wall


Geen tv maar spiegel

Een spiegel is er in alle vormen en maten en kan daarom perfect de ruimte van jouw tv opvullen. Kies één grote waar je de hele dag naar kunt kijken. Je zal merken hoe handig het is, hoe mooi het staat en hoe erg je jouw tv níét zult missen.

Wil je een nieuwe spiegel kopen? Ga dan voor deze trendy exemplaren


Reccord lp muur decoratie

Nu jouw tv weg is, is het tijd om je kamer persoonlijker te maken. Kies je favoriete oude hit uit en scoor hem online of bij je lokale tweedehands winkel. Ze zijn prachtig om op te hangen door hun grote hoezen met plaatjes maar ook de ronde platen zelf kan je ophangen.

Het is een creatief idee om je kamer nét een stukje specialer te maken en geeft je een muur waar je nog steeds lang naar kunt kijken. Als je een oude platenspeler hebt is het helemaal mooi.

Dan wordt het scherm kijken vervangen door muziek luisteren in de avond. Goed voor de sfeer in je kamer, je nachtrust én je interieur.

Binnengluren in een miljoenenhuis: dit koop je voor 2,2 miljoen in Den Haag

Tv weg in kamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slaapkamer-inrichting

Reageer op artikel:
Weg met je tv: 3 dingen waarmee je jouw tv kunt vervangen
Sluiten