Weg met die regen! 3 tips om de zomer ín huis te halen

In Nederland kunnen we helaas niet echt vertrouwen op het woord ‘zomer’. We hebben natuurlijk eigenlijk niets te klagen, maar het is toch jammer dat Moeder Natuur soms een eigen willetje heeft. Vooral voor de mensen die deze zomer lekker in eigen land blijven en de zon (nog) niet gaan opzoeken – net als yours truly – is dat even wennen. Want we willen natuurlijk niets liever dan ‘s avonds en in het weekend weekend lekker neerstrijken in het park, chillen in de tuin of relaxen op het balkon. Maar ja, met een koud briesje of in de stromende regen is dat niet echt een optie. Tijd om de zomer ín huis te halen!

In dit artikel geven we je vier tips voor een fijn, zomers interieur met een paar simpele én budgetvriendelijke aanpassingen. Zo heb je straks niet eens meer door dat je niet op een zonnig terras zit, maar gewoon aan je eigen eettafel. Om alvast in de zomerse sferen te komen check je deze fijne binnenkijker.

Bron: I Spy DIY

1. Meer kleur!

Kleur kan in één oogopslag een zomers gevoel oproepen. En dan hoef je echt niet direct een muur geel te schilderen. Ga bijvoorbeeld voor stylish oker of colorblocking. Je kunt snel en simpel meer kleur toevoegen door kleine accessoires. Vervang je normale kaarsen voor kleurige exemplaren of geef je bank een zomerse upgrade met nieuwe kussenhoezen. Het zit ‘m in de details!

>> Heerlijk appartement in Wormerveer met fotogenieke hoekjes

Bron: IKEA

2. Groen, groen en nog eens groen (en bloemen)

We kunnen het eigenlijk niet vaak genoeg zeggen: van planten en bloemen wordt élk interieur beter. Spring daarom maar snel op de fiets (of pak de auto, als het écht hard regent) en sla bij het tuincentrum de mooiste exemplaren in. Wij zijn groot fan van de pioenroos en de de Monstera en – sinds we precies weten hoe we ‘m moeten verzorgen – ook van de Calathea. Combineer verschillende planten met elkaar om een bijzonder en speels effect te creëren.

Bron: Paperblog

3. Verlichting

Goede verlichting in huis is in elk jaargetijde erg belangrijk. En als je een zomerse sfeer wilt creëren kun je eigenlijk niets verkeerd doen. Wit, helder licht bootst daglicht na, dus is altijd een goed idee. Warmer licht met een gelige ondertoon doet ons denken aan een zwoele zomeravond met veel kaarsen en een kampvuur. Het is maar net wat je wilt bereiken! Qua verlichtingsarmaturen krijg je instant een zomerse sfeer met stringlights. Deze buitenverlichting kan ook prima binnenshuis! Check dit artikel voor meer inspiratie.

Bron: Stadshem

Bekijk ook: 7x zo richt je een dakterras stijlvol in voor een lange zomer

Reageer op artikel:
Weg met die regen! 3 tips om de zomer ín huis te halen
Sluiten