Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Spots 24 apr 2018

Weekend tip: Italiaans koffie design in het Cube design museum (+ win tickets!)

We drinken het ‘s morgens bij het ontbijt, op kantoor nog een paar kopjes, na het eten en ‘s avonds voor de tv… Wist je dat een lekker bakkie koffie sinds de 19e eeuw niet meer weg te denken is uit onze samenleving? Het is dan ook niet heel gek dat wij enthousiast worden van de nieuwe expositie van Cube design museum. Want die gaat over… precies, koffie!

21 april is de nieuwste expositie van Cube design museum geopend. Deze nieuwe expositie, ‘Passione Italiana – L’arte dell’Espresso’, staat geheel in het teken van ons favoriete bakkie pleur. De expo neemt je mee langs 100 jaar Italiaanse koffie. En ja, dat heeft óók met design en interieur te maken. Want je gelooft niet hoe stijlvol koffiemachines in de loop der jaren zijn geworden.

Pronkstuk

Het paradepaardje van de expositie is de iconische espressomachine ‘La Cornuta’. Dit was de eerste horizontale espressomachine ter wereld. Hij is ontworpen door architect en industrieel ontwerper Gio Ponti. Van dit exemplaar zijn er op dit moment nog maar twee op de wereld… en de waarde is maar liefst een kwart miljoen! Koffie uit die machine kunnen we met recht vloeibaar goud noemen.

roomed-koffie-museum
Cube design museum
roomed-koffie-museum
Cube design museum

Ook heel fijn: je hoeft je plannen van dit weekend niet te cancelen. De expositie is namelijk nog gewoon tot en met 28 oktober te bekijken. Je koopt al een ticket voor 11 euro, een koopje dus! Cube design museum is te vinden in het Limburgse Kerkrade en is zowel met de auto als met het OV gemakkelijk bereikbaar.

Winnen!

Ben je net als ons benieuwd geworden naar de expositie? Dan hebben we goed nieuws, want Roomed mag 3 x 2 tickets weggeven. Helemaal gratis en voor niets. Wil je kans maken? Stuur dan een mailtje naar [email protected] met in de titel ‘Koffie!‘ De winnaars krijgen vanzelf een mailtje terug. Succes!

Nog een kopje koffie:

Koffieliefhebbers worden héél blij van een echte koffiehoek in de keuken. En al helemaal als ‘ie zo stijlvol is als deze koffiehoek. Neem nog maar een bakkie! Enne, heb je al genoeg leuke koffiemokken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weekend tip: Italiaans koffie design in het Cube design museum (+ win tickets!)
Sluiten