Frederique Rekers
Frederique Rekers Slaapkamer 26 feb 2021

Weekendplannen: zo geef je jouw slaapkamer een grondige update

De slaapkamer is een belangrijke plek in huis. Je komt er tot rust en het is een plek om te kunnen herstellen. Daarom des te belangrijk om je slaapkamer wat liefde te geven en af en toe te voorzien van een flinke upgrade.

Dit is het teken waarop je zat te wachten. Let’s go!

Tips voor een slaapkamer update

Kleine stappen

Een upgrade hoeft niet te betekenen dat je alles weg moet gooien en moet gaan voor een compleet nieuwe inrichting. Je kan ook beginnen met kleine dingen. Denk bijvoorbeeld aan het licht in je slaapkamer.

Vervang je gloeilampen voor warmer licht. Dit zorgt ervoor dat je kamer en gezellig en uitnodigend uitziet. Geen licht nodig? Overweeg slimme lampen die je kan dimmen via een app, zo kan je alsnog genieten van de gezelligheid als je niet in het donker zit.

Upgrade je bed

Alleen het wisselen van je lakens kan al een heel groot effect hebben op je kamer. Een patroon of andere kleur geeft je slaapkamer meteen een andere sfeer. Naast lakens kan je ook kiezen voor nieuwe (sier)kussens.

Slaapkameretiquette: zó bepaal je het aantal kussens in de slaapkamer

Mocht je geen nieuwe spullen willen kopen voor je bed, reinig je bed dan goed. Ga verder dan alleen de lakens en was kussenslopen, matrashoezen en andere extra’s. Gebruik lekkere wasverzachter en maak je bed als laatst mooi op.

Omgevingsgeluid in je slaapkamer

Ooit nagedacht over geluiden in je slaapkamer? Je kan een geluidsbox neerzetten in je kamer die rustgevende geluiden door je kamer verspreid. Zo blijf, en val je makkelijker in slaap.

Je kan kiezen voor rustige muziek maar het schijnt ook te helpen om het geluid van regen of onweersbuien af te spelen voor meer rust.

Voor de uitslapers

Mocht jij met het eerste ochtendlicht niet meteen je bed uit willen, dan is het misschien handig om verduisterende gordijnen aan te schaffen.

Handig voor als je snel wakker wordt in de ochtend, maar je gordijnen kunnen je kamer er ook erg anders uit laten zien. Een verduisterend gordijn betekent namelijk niet meteen een zwart gordijn.

Accessoires

Wees creatief en voeg decoratieve dingen toe aan je skaapkamer. Denk aan een zelfgeschilderd kunstwerk, extra persoonlijke foto’s, spiegels, beeldjes, noem het maar op. Planten doen het ook erg goed! Zo voelt je kamer meteen huiselijker.

Kom tot rust met de nieuwe slaapkamergeuren van Swiss Sense

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Weekendplannen: zo geef je jouw slaapkamer een grondige update
Sluiten