Jaime Andreas
Jaime Andreas Badkamer 18 jun 2020

Lekker fris: álles wat je wilt weten over het schoonmaken van de wc

De wc schoonmaken is van niemand een favoriete taak, maar helaas moet het toch gebeuren. Het toilet is een broedplaats voor bacteriën. Daarom is het belangrijk om in ieder geval eens per week het hele toilet goed onder handen te nemen. Dit zijn handige dingen die je moet weten over de wc schoonmaken.

De wc is vaak maar een kleine plek in het huis. Toch spendeer je er veel tijd. Dan is het wel zo fijn als de wc zelf, en de omgeving van de wc, er een beetje fris uitzien.

Alles over je wc schoonmaken

Je wc schoonmaken in 5 minuten

Goed nieuws: het schoonmaken van de wc duurt niet lang en je hebt er weinig spullen voor nodig. Eigenlijk kom je al een heel eind met heet water, een wc-borstel, een doekje en allesreiniger. Dat je geen tijd hebt, is dus niet langer een excuus om het schoonmaken van je toilet uit te stellen.

Hoe vaker je het toilet schoonmaakt, hoe minder vies het schoonmaken steeds wordt. Laat ten alle tijden een wc-blok in het toilet hangen om ervoor te zorgen dat ergste geurtjes snel verdwijnen en je wc relatief schoon blijft.

> Lees hier meer over de wc schoonmaken in een korte tijd

Schoonmaakmiddelen voor je wc schoonmaken

Voor het schoonmaken van je toilet kun je veel verschillende schoonmaakmiddelen gebruiken. Zo zit je met middelen als allesreiniger en schoonmaakazijn altijd wel goed. Veel van deze middelen doden bacteriën en verbannen de vieze geurtjes van je toilet. Veel mensen grijpen ook naar chloor wanneer ze sanitair gaan schoonmaken. Dit is wat je moet weten over schoonmaken met chloor.

Schoonmaken met chemische schoonmaakmiddelen is niet altijd prettig voor je huid en je hoofd. Je kunt je toilet ook goed schoonmaken met natuurlijke schoonmaakmiddelen. Zo kun je het toilet schoonmaken met baking soda.

Klaar met schoonmaken? Maak je wc gezellig

Het toilet is een kleine plek in huis, maar dat betekent niet dat dit geen leuke ruimte kan zijn. Ben je dus klaar met je wc schoonmaken? Dan is het tijd om deze ruimte een gezellige touch te geven. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een toffe gallery wall of een gaaf behang. We hebben nog meer tips voor het creatief inrichten van je toilet.

Ben je opzoek naar nog meer leuke items om van je wc een fijne ruimte te maken?

> Je wc gezellig maken? 4 tips voor het kleinste kamertje

> Oh shit: toilet accessoires die je saaie inrichting een poepie laten ruiken

> Een badkamer vol planten: deze 5 kamerplanten doen het goed in de badkamer

Wc in de badkamer? Maak de rest van de badkamer ook schoon

Je badkamer schoonmaken

Je wc schoonmaken met regelmaat is een goed idee. Als er een wc in de badkamer staat is het fijn als de rest van die badkamer ook lekker schoon is. Nare geurtjes en viezigheid terwijl je aan het douchen bent of je aan het klaarmaken bent voor een avondje uit; is niet fijn. Met een wc in je badkamer is het bijna nog belangrijker om de wc regelmatig schoon te maken.

De badkamer is een perfecte broedplaats voor schimmels door al het vocht. Zelfs met een goed ventilatiesysteem is schimmel in de badkamer niet altijd te voorkomen. Dit is hoe je de badkamer schimmelvrij krijgt.

Wil je de tegels van je badkamer een grondige schoonmaakbeurt geven? Dit is zonder twijfel de beste manier om de tegels in de badkamer schoon te maken.

Heb je last van vieze vlekken op je spiegel? Dan zijn dit tips voor het schoonmaken van de spiegel in je badkamer.

> Zo maak je je badkamerspiegel schoon met natuurlijke producten

> Zo maak je je badkamerspiegel schoon met natuurlijke producten

Je badkamer gezellig maken

Ben je klaar met je wc schoonmaken en je badkamer schoonmaken? Tijd voor de nodige gezelligheid in de badkamer zodat je daar ultiem kan genieten. Met deze vijf veranderingen in je badkamer kun je al een stuk beter ontspannen.

Het gevoel dat je krijgt van een badkamer in een luxe hotel; is een speciaal gevoel. Vaak ruikt het lekker en ziet het er netjes uit. Dit is hoe je dat hotelgevoel makkelijk in je eigen badkamer creëert.

Ben je met een hotelgevoel nog niet tevreden en wil je jezelf helemaal onderdompelen in luxe? Tover dan je badkamer en de rest van je huis om tot een heuse spa.

Je geeft je badkamer binnen de kortste keren een luxe en ontspannen uitstraling door kleine toevoegingen en aanpassingen aan je badkamer.

> 7 tips om jouw standaard badkamer om te toveren tot een luxe badkamer

> Maak je badkamer gezellig met deze 4 tips

Meer lezen over de badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lekker fris: álles wat je wilt weten over het schoonmaken van de wc
Sluiten