Wauw, zo ziet de skyline van Amsterdam er in 2018 uit

Wordt Amsterdam het nieuwe Manhattan? Als we de plannen voor Overhoeks mogen geloven, gaat de skyline van Amsterdam de komende jaren redelijk de hoogte in. Het was al even bekend dat er twee wolkenkrabbers naast de A’DAM toren zouden komen, maar zojuist hebben we een aantal beelden ontvangen, die al een goede impressie geven. En impressed zijn we zeker!

Er komen twee iconische gebouwen langs het IJ: een hoteltoren met een hoogte van honderdtien meter (!) en een woontoren, die tien meter korter wordt. Daarmee lijken dit de hoogste torens van Amsterdam te worden. Naar verwachting wordt het project in 2018 opgeleverd.

skyline van Amsterdam

Eerder dachten we dat het hoogste huis van Amsterdam in het Westelijk havengebied zou komen, maar dat lijkt nu niet meer het geval!

skyline van Amsterdam

Beide torens worden ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau Team V. Eerst was er nog een discussie over de hoogte van de torens in verband met vliegverkeer en de afstand tot luchthaven Schiphol, maar dat lijkt nu geen probleem meer te zijn.

(c) CIIID_Congreshotel-Overhoeks_High Skybar

Het congreshotel
In de hoogste toren naast EYE, komt Maritim Amsterdam, een congreshotel met zeshonderd kamers. Er zal een skybar komen, verschillende bars en restaurants, een luxe spa en conferentie zalen.

(c) CIIID_Congreshotel-Overhoeks High Appartement
(c) CIIID_Congreshotel-Overhoeks_High Hotel Room
(c) CIIID_Congreshotel-Overhoeks High Conferencehall

De woontoren
Het andere gebouw, dat de skyline van Amsterdam gaat veranderen, wordt een woontoren met verschillende appartementen: van penthouses tot starterswoningen en familie-appartementen.

(c)Team V - visualisation by Zwartlicht_Congreshotel-Overhoeks_skyline-station-night

Naast deze twee torens wordt er nog een aantal woontorens ontwikkeld en wordt er tevens een groot cultureel dakterras gerealiseerd. Weliswaar niet zo hoog, maar evengoed zullen zij met een hoogte van vijfenzeventig meter een redelijke toevoeging aan de skyline van Amsterdam zijn.

www.congreshotel-overhoeks.nl

Reageer op artikel:
Wauw, zo ziet de skyline van Amsterdam er in 2018 uit
Sluiten